Sınavlar

2019 ALES Başvuruları Ne Zaman Başlayacak? 2019 Yılı ÖSYM ALES Başvuru Tarihleri

2019 yılı Temmuz ayına girdiğimiz şu günlerde 2019 yılı ALES başvurularının ne zaman alınacağı merak ediliyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenecek 2019 ALES 22 Eylül 2019 tarihinde düzenlenecektir.

Peki 2019-ALES/2 sınavı başvuruları ne zaman alınacaktır?

Akademik kariyer hedefleyen kişilerin gireceği 2019- ALES/2’nin yeni detayları netlik kazandı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından açıklanan detaylara göre 2019- ALES/2 başvuruları 9 Temmuz- 17 Temmuz 2019 tarihleri arasında alınmaya başlayacak.

ALES 2019/2 sınav sonuçları ise 17 Ekim 2019 tarihinde açıklanacaktır.

2019 ALES BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

2019 ALES/2 başvurularının elektronik ortamda alınacağı duyuruldu. Bu konuda adayların dikkat etmesi gereken detaylar alt kısımda yer almaktadır;

a) Kılavuz ile Aday Başvuru Formunun edinilmesi: Sınava katılmak isteyen adaylar, 2019-ALES Kılavuzu ile Aday Başvuru Formuna, başvuru süresi içinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden ulaşabilirler. Kılavuzun dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır.

b) Başvuruların nasıl yapılacağının belirlenmesi

Merkezimiz kayıtlarında geçerli bir fotoğrafı (*) bulunmayan adaylar; başvurularını diledikleri bir başvuru merkezi aracılığıyla yapacaklardır.

Merkezimiz kayıtlarında geçerli bir fotoğrafı (*) bulunan adaylar;başvurularını bireysel olarak internet aracılığıyla (https://ais.osym.gov.tr) veya diledikleri
bir başvuru merkezi aracılığıyla yapacaklardır. *Geçerli fotoğraf: Son 50 ay içerisinde herhangi bir başvuru merkezinden çekilmiş ve ÖSYM tarafından reddedilmemiş fotoğraflar geçerli fotoğraftır.

c) Başvuru Yapılacak Merkezler: Başvuru merkezlerinin adresleri, başvuru tarihlerinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden öğrenilebilir. Başvuru merkezleri tarafından adayların başvuruları, resmî iş gününde ve resmî iş saatleri arasında alınacaktır.

d) Sınav ücretinin yatırılması: Adaylar, başvuru bilgilerinin sisteme kaydını yaptıktan sonra sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaklardır.