Sınavlar

2019 Bursluluk Sınavı (İOKBS) Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? MEB İOKBS Soruları ve Cevapları Yayınlandı Mı?

2 Haziran 2019 tarihinde Türkyie genelinde Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından gerçekleştirilen İOKBS sınav soruları ve cevapları ile sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak ediliyor.

İlk Ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) sonuçları için geri sayım devam ederken öğrenciler ve veliler tarafından bursluluk sınavına dair soru, cevap ve sonuç araştırması devam ediyor.

İOKBS SORULARI VE CEVAPLARI YAYINLANDI MI?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 2 Haziran 2019 tarihinde düzenleenen İOKBS’de öğrencilere sorulan sorular şu şekilde;

5,6,7. sınıflara Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler

8. sınıf ve hazırlık sınıflarının Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler (T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi)

9,10,11. sınıfların Türk Dili ve Edebiyatı, Matematik, Fen Bilimleri (Fizik, Kimya ve Biyoloji), Sosyal Bilimler (Tarih, Coğrafya ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi)

Ayrıca soru ve cevapların en genç 10 Haziran 2019 tarihine kadar açıklanması beklenirken sınav sonuçları da soru ve cevapları takip eden ilerleyen haftalar içerisinde açıklanabilir…

İLK BURSLAR NE ZAMAN YATACAK?

Bursluluk sınavını kazanan öğrencilerin ilk bursları, okul müdürlüğünün onaylaması halinde 01 Ekim tarihinde hesaplara yatırılacağı duyuruldu.