Sınavlar

2019 Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Ne Zaman Yapılacak? 2019 Yılı ÖSYM KPSS Sınav Tarihleri

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilecek 2019 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) başvuruları 15 Mayıs 2019 tarihinde sona ermişti.

Haziran ayının son günlerine girilmesiyle beraber 2019 KPSS’nin ne zaman yapılacağı daha çok araştırılmaya başladı. Peki 2019 kamu personeli seçme sınavı (kpss) ne zaman yapılacak? İşte detaylar.

2019 KPSS TARİHLERİ

Adaylar 2019 KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınavı’na, kamu kurum ve kuruluşlarının A grubu kadrolarına veya Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) öğretmen kadrolarında istihdam edilmek isteyenler girecektir.

2019-KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür ile Eğitim Bilimleri, 14 Temmuz’da KPSS Alan Bilgisi Sınavları 1. oturumu (Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri) ile KPSS Alan Bilgisi Sınavları 2. oturumu (Hukuk, İktisat, Maliye) 20 Temmuz’da, KPSS Alan Bilgisi Sınavları 3. oturumu (İşletme, Muhasebe, İstatistik) 21 Temmuz’da, Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ise 28 Temmuz’da uygulanacak.

Adayların tümü, sınavın 14 Temmuz’daki sabah oturumuna girmek zorunda olacak. Duyuruda ayrıca İmam-Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmenliği ve Beden Eğitimi Öğretmenliği alanlarında bu yıl ilk defa ÖABT yapılacağından bu alanlara atanmak isteyen öğretmen adaylarının ilgili alanlarda 2019 ÖABT’ye girmelerinin de zorunlu olacağı kaydedildi.