Sınavlar

2019 YKS ek tercihleri başlıyor. YKS ek tercih ücreti ne kadar olacak?

2019 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınav sonuçlarına göre ilk yerleştirmeler geçtiğimiz ay yapıldı. İlk yerleştirmelerin sona ermesinin ardından ÖSYM Başkanlığı bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada 2019 YKS ek tercih kılavuzunun 3 Eylül 2019 Salı günü erişime açılacağına yer verildi.

ÖSYM ‘den YÖK aracılığıyla üniversitelere gönderilen yazıda ilk kayıtlar sonrası boş kalan tüm kontenjanların bildirilmesi gerektiğine yer verildi. Bildirimler geçtiğimiz gün sona erdi ve ÖSYM , 2019 yılı YKS ek tercihi kılavuzunu hazırlamaya başladı. 

SÜREÇ BAŞLIYOR

ÖSYM tarafından YÖK ‘e gönderilen yazıda belirtilen tarih 3 Eylül 2019 günü olarak belirlendi. ÖSYM Başkanlığı üniversitelere ek yerleştirmeleri Eylül ayında yapacak ve kayıtlar yine bu ay içinde tamamlanacak. 

SAAT KAÇTA YAYIMLANACAK?

ÖSYM Başkanlığı genel olarak tercih kılavuzlarını 14 ‘te ya da 16 ‘da yayımlıyor. Ancak son dönemlerde ÖSYM, takvimlerde değişiklik yapıp farklı saatlerde ilan yayımlamaktadır. 

TERCİH ÜCRETİ OLACAK

Yarın yayımlanması beklenen YKS ek tercih kılavuzunda belirtilen bölümleri tercih edenler, 20 TL olan tercih ücretin ÖSYM anlaşmalı bankalara yatıracak. Geçtiğimiz yıl ek tercih ücreti  15 TL ‘ydi.