Sınavlar

2020 YKS Soruları ve Cevapları Ne Zaman Yayımlanacak? Gözler ÖSYM'de

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından bugün 2020 YKS TYT gerçekleştirildi. Sınav saat 13:00’da sona erdi. ÖSYM’nin sınav takvimine göre YKS sonuçları 28 Temmuz 2020 tarihinde açıklanacak. YKS sınav soruları ve cevap anahtarının açıklanacağı tarih ile ilgili henüz net bir bilgi verilmedi. Daha önceki yıllar baz alındığında; TYT, AYT ve YDT oturumlarına ait soruların sınav tamamlandıktan sonra 1 hafta içerisinde yayımlanması beklenmektedir. 

YKS TYT VE AYT DETAYLARI

YKS’nin ikinci oturum olan Alan Yeterlilik Testleri (AYT) 28 Haziran Pazar günü saat 10:15’te başlayacak ve adaylara soruların yanıtlanması için 180 dakika süre verilecek. 2020 YKS AYT’de “Türk dili ve edebiyatı- sosyal bilimler-1” testi 40 sorudan oluşacağı gibi bu testte adayların Türk dili ve edebiyatından 24, tarih-1’den 10, coğrafya-1’den 6 soru yanıtlayacağı vurgulandı. 

Konu ile ilgili olarak AYT’nin “sosyal bilimler-2” testi 40, matematik testi 40, fen bilimleri testi de 40 sorudan oluşacağı gibi sosyal bilimler testinde tarih-2’den 11, coğrafya-2’den 11, felsefe grubundan 12, din kültürü ve ahlak bilgisi veya ek felsefe sorularından 6 soru sınav kitapçıklarında yer alacak. Ayrıca fen bilimleri testindeki dağılım ise fizik 14, kimya 13 ve biyoloji 13 soru şeklinde olacak.

SORULAR VE CEVAPLAR NE ZAMAN YAYIMLANACAK? 

Bugün YKS TYT’ye katılan adaylar sınav sonuçlarının ve sınav soruları ile cevaplarının ne zaman yayımlanacağını araştırmaya başladı. Bu bağlamda Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezinin sınav takvimine göre sonuçlar 28 Temmuz 2020 tarihinde açıklanacak. Sınav sorularının ve cevaplarının önceki yıllardaki sınavlara göre sınavdan sonraki bir hafta içinde açıklanması beklenmektedir.