Sınavlar

2020 YKS TYT ve AYT Soruları, Cevapları ve Yorumları ! Kolay Mıydı, Zor Muydu?

YKS soruları ve cevapları, üniversite sınavının düzenlenmesinin ardından adaylar tarafından araştırılmaya başlandı. Her yıl ÖSYM tarafından sınavın ardından sorular ve cevaplar yayımlanıyor. Bilindiği gibi 2020 YKS 3 oturum şeklinde düzenleniyor. Bu bağlamda TYT dün AYT ve YDT ise bugün gerçekleştiriliyor. YKS AYT bugün saat 13:15’te sona ererken YDT ise 15:45’te başlayacak. 

2020 YKS TYT ve AYT Soruları, Cevapları ve Yorumları ! Kolay Mıydı, Zor Muydu?

SORU VE CEVAPLAR NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

YKS soruları ve cevapları araştırılan konular arasında yer alıyor. YKS (TYT, AYT) soruları ve cevap anahtarı ile ilgili ÖSYM’den bir açıklama yapılması beklenmektedir. TYT’ye giren adaylar sonuç açıklanma tarihinden önce tahmini puanlarını, TYT sorularına ve cevaplarına bakarak yapmak istiyorlar. 28 Haziran’da ise sınavın son iki oturumu gerçekleştiriliyor. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından ise sınav sorularının ve cevaplarının ne zaman yayımlanacağı adaylar ile paylaşıldı.

ÖSYM tarafından 27 Haziran’da yapılan açıklamada, ‘Yarın YKS’nin tüm oturumları tamamlandıktan sonra, planlandığı gibi soruların tamamı kamuoyuyla paylaşılacaktır.’ ifadeleri kullanıldı.  

2020 YKS TYT ve AYT Soruları, Cevapları ve Yorumları ! Kolay Mıydı, Zor Muydu?

SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Bunun yanı sıra YKS sonuçları Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezinin sınav takvimine göre 28 Temmuz’da açıklanacak. Adaylar sonuçlarını ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamasından öğrenebilecekler.

SINAV KOLAY MIYDI ZOR MUYDU?

2020 YKS TYT ve AYT tamamlandı. Sınava katılan adaylar sınav sorularını sitemizde değerlendirebilir. Peki sınav size göre kolay mıydı, zor muydu? Sınavda hatalı olduğunu düşündüğünüz soru var mı? Sınavda soruların yanıtlanması için verilen süre sizin için yeterli oldu mu? Ayrıca alınan corona virüsü tedbirleri hakkında neler düşünüyorsunuz?