Sınavlar

25 Haziran LYS-2 Yorumu "Fizik ve Biyolojide Çelişkili Sorular Vardı, Kimya.."

Üniversite adaylarının katıldığı Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) kapsamında 25 Haziran Cumartesi günü Fen Bilimleri alanında yapılan ve saat 10.00’da başlayan LYS-2 Fen Bilimleri sona erdi. Tek oturumda uygulanan sınavda adaylara 135 dakika süre verildi. Adaylar, LYS-2’de Fizik, Kimya ve Biyoloji testlerini cevapladı.

Saat 12.15’te tamamlanan LYS-2 Fen Bilimleri testinde en çok zorlanılan ders Fizik ve Biyoloji olduğu öğrenildi. Adaylardan alınan yorumlara göre özellikle Biyoloji testinde yöneltilen sorularda çelişkiler olması adayları zorladı.

Fizik ve Biyoloji testlerinin zorluğundan şikayetçi olan adayların Kimya ile ilgili görüşü ise “Kimya beklenildiği gibi çıktı” şeklinde oldu.

LYS-2 Fen Bilimleri Testinde adaylara Fizik testinden 30, Kimya testinden 30 ve Biyoloji testinden 30 olmak üzere toplamda 90 soru yönlendirildi. Sınavadan çıkan adayların en çok yakındığı ders ise Biyoloji oldu.

Sizde sınav ile ilgili yorumlarınızı ve cevabını merak ettiğiniz soruların cevaplarını aşağıda verilen bağlantı aracılığıyla diğer adaylarla tartışarak bulabilirsiniz.