Sınavlar

29 Mayıs 2016 KPSS Alan Sınavı Süresi Ne Kadar? Sınav Hakkında Detaylı Bilgiler Kamu Personeli Sitesinde!

2016 Kamu Personeli Seçme Sınavı (Alan Bilgisi ) ‘nin sabah oturumu sabah saat 09:30’da başladı ve adaylara Hukuk, İktisat, İşletme, Maliye , Muhasebe ‘den 30’ar soru yöneltildi. Sınav için ÖSYM’nin belirlediği süre 160 dakika yani adaylar 2 saat 40 dakika boyunca söz konusu derslerden sorulara cevap verebilmek için ter döktü.

Sınav hakkındaki tüm gelişmeleri kamu personeli sitesinden takip edebilirsiniz.

Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? 

2016 Kamu Personeli Seçme Sınavı Alan Bilgisi sınavları bugün yapılıyor. İki oturum halinde yapılan sınavlar için ÖSYM 2 saat 40 dakikalık sınav süresi belirledi. Sınavı biten adayların en merak ettiği sorulardan bir tanesi de sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı? KPSS Alan Bilgisi sınav sonuçları  14.07.2016 tarihinde ÖSYM resmi internet sayfasından açıklanacak. 

Sınav Soruları Ne Zaman Açıklanır?


Sınav için başvurular 17 Mart 2016 tarihinde başladı, 31 mart 2016 tarihinde sona erdi. Sınav soru ve cevaplarının ne zaman açıklanacağına dair herhangi bir duyuru yayımlanmadı. Geçen hafta yapılan 2016 KPSS GENEL YETENEK-GENEL KÜLTÜR, EĞİTİM BİLİMLERİ soru ve cevapları aynı gün içerisinde yayımlanmıştı. Sınav soru ve cevapları yayımlanır yayımlanmaz bildirim almak için kamupersoneli.net’in android uygulamasını cep telefonunuza indirebilirsiniz. 

Kamu personeli alım haberleri , KPSS duyuruları , ÖSYM ‘den son dakika haberleri ve çok daha fazlası kamudan haberlerin ve memurlar için haberlerin merkezi kamupersoneli.net adresinde.

Kamupersoneli.net | Ankara

Bir Yorum

  1. Sorular zor,şıklar çeliştiriciydi buda haliyle zaman yetersizliğine neden oluyor.Hiç yorum yapanda olmamış.Bikere biz milletçe yorum yorum yapan bir toplunuz.Bildiğimiz bir konuda olsada,bilmediğimiz bir konuda olsa.Lakin birde bie gerçek var.Adamı özelliklede a grubu ve istisnai memurluklara yerleştiriliyor.Adamı olmayana ona göre muamele ediliyor.Es kaza mülakata katılma hakkı kazanabilirse adamı olmadığı için gerekçesiz veya sapma sapan gerekçeli nedenlerle eliyorlar.İşte türkiyedeki adalet bu duruma gelmiş.Adamı olmayanlar sınav ücreti yatırıp devletin kasasını dolduruyor ve devlet onlara umut tacirliği yapıyor.Kurum paçayı kurtarmak için alakasız zor zaman alıcı şıkları çeliştirci sorularla adayları oyalıyor.Sen yapamamışsın demeye getiyor.O sorular soru hazırlayanlara,uzmanlara,kurumun başkanına yöneltilse o sürede doğru olarak cevaplandırabilirler mi?Tabi yapamazlarsa görev ve kurumlarla ilişikleri kesilecek ve bir daha kamu kurumları,iştiraklerinde de çalışamayacaklar.