Sınavlar

7 Ekim 2017 Ehliyet Sınav Soruları Ne Zaman Açıklanacak?

7 Ekim 2017 tarihinde gerçekleştirilen Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavı (MTSK), Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafında sorun olmadan gerçekleştirildi.

Sınava girerek ehliyet almak isteyen adayların ilk aşaması böylelikle sona ermiş oldu.

Adayların şimdiki merak konusu girdikleri sınava ilişkin soruların MEB tarafından ne zaman açıklanacağı oldu.

Sınav Soruları Ne Zaman Açıklandı?

Geçmiş sınavlar incelendiği zaman MTSK soru cevaplarının kısa süre içerisinde açıklandığı görülüyor. 29 Temmuz 2017 tarihinde gerçekleştirilen sınavın sorularının 1 Ağustos’ta, 20 Mayıs 2017’de yapılan sınav sorularının ise 23 Mayıs 2017’de açıklandığı görülüyor.

En Geç 11 Ekim’de Açıklanmasını Bekliyoruz

Sınava giren adaylara söyle bir açıklama getirmek istersek eğer geçmiş sınav sorularının açıklanması maksimum 3- 4 gün içersinde gerçekleşiyor. Bu durumu 7 Ekim 2017’de girilen sınava göre değerlendirecek olursak eğer son yapılan sınavın soru ve cevaplarının en geç 11 Ekim 2017 tarihinde MEB resmi internet sitesinde açıklanmasını bekliyoruz.

MEB Tarafından Açıklanacak!

Ehliyet sınav sorularını MEB’in kendi resmi internet sitesinde bir duyuru yayımlandığını söylemiştik. Daha geniş kapsamlı olarakta MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce sınav soruları açıklanmaktadır. Bahsi geçen Genel Müdürlüğün resmi internet sitesinden yapılan bir duyuru ile soru ve cevaplar PDF dosyası olarak paylaşılmaktadır.

7 Ekim 2017 sınav soru ve cevapları MEB tarafından yayımlandığında siz adayları sitemizden ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz.