Sınavlar

8 Bin Çarşı ve Mahalle Bekçisi Alımı Yazılı Sınavı Fen Bilgisi Testi Soruları, Cevapları ve Yorumları Kolay Mıydı, Zor Muydu?

EGM 2019/1. Dönem 8 bin bekçi alımı kapsamında yazılı sınavı Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından Ankara, Batman, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir ve Sivas illerinde düzenlendi.

Bekçi alımı yazılı sınavında adaylara 100 soru soruldu ve sınav 09:00’da başladı. Bekçi adaylarına 100 soru için 120 dakika süre verildi.

Yazılı sınavda Fen Bilgisi testinden 15 soru soruldu. Bekçi alımı yazılı sınavına giren adaylarla beraber soruları, cevapları ve yorumları değerlendiriyoruz.

Peki bekçi alımı yazılı sınavı Fen Bilgisisoruları, cevapları ve yorumları! kolay mıydı, zor muydu? İşte detaylar…

BEKÇİ ALIMI YAZILI SINAVI SORU VE CEVAPLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) 8 bin bekçi alımı yazılı sınavı soru ve cevapları 16 Temmuz 2019 tarihinde https://www.pa.edu.tr ve www.meb.gov.tr ya da http://odsgm.meb.gov.tr web adresleri üzerinden yayımlanacak.

8 BİN BEKÇİ ALIMI YAZILI SINAVI SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

2019/1. Dönem 8 bin bekçi alımı kapsamında yazılı sınav sonuçları 7 Ağustos 2019 tarihinde https://www.pa.edu.tr ve www.meb.gov.tr ya da http://odsgm.meb.gov.tr aracılığıyla açıklanacaktır.

8 BİN BEKÇİ ALIMI YAZILI SINAVI GEÇER NOTU KAÇ?

8 Bin bekçi alımı yazılı sınavı 100 tam puan üzerinden değerlendirilir ve 50 ile üzerinde puan alan bekçi adayları başarılı sayılmaktadır.

Sınavda sorulan soru adeti ise şu şekildedir;

Türkçe ( Ortaöğretim düzeyi ) 20

Sosyal Bilgiler ( İlköğretim düzeyi ) 15

Fen Bilgisi ( İlköğretim düzeyi ) 15

Hayat Bilgisi ( İlköğretim düzeyi ) 15

Matematik ( İlköğretim düzeyi ) 15

Genel Kültür (Ortaöğretim düzeyi ) 20

GENEL TOPLAM 100 

Bir Yorum

  1. Kolay dedikleri sınav böyle ise biz yks deki soruları çözdük kolay geldi bize okusak ta iş bulamazsın inz diye bu bekçi alımı sınavını böyle zor soru sordunuz utanın MEB yazıklar olsun size bunca insanın emeğini hiç edecesiniz

  2. Allahtan ilk okul orta okuldu. Kpss de bu kadar zorluk çekmedim ben

  3. Kısacası bütün sorular zordur arkadaşlar Türkçe soruları sadece 45 dakikamı aldı sürekli saate baktım nasıl yetiştireceğim diye. Ters köşe olan herkese geçmiş olsun o kadar çalışıp gelen hayal kuran insanları elemek bu kadar basit demekki ben kendi fikrimi söylüyorum ve milli eğitim bakanlığına sesleniyorum sınavı iptal edin ilkokul düzeyi değil bu sadece hayat bilgisi hariç. Diğer sorular hepsi kazık Allah herkesin gönlüne göre verir inşAllah ne diyim. .