Sınavlar

9 Aralık MEB AÖL Sınavı İlk Oturum Soruları Cevapları ve Yorumları (Kolay Mıydı, Zor Muydu?)

Milli Eğitim Bakanlığı Açıköğretim Lisesi 9 Aralık birinci oturum sınavı sona erdi. Buna göre sorularını adaylarla beraber tartışıyoruz. 

Milli Eğitim Bakanlığınca, açık öğretim kurumları ilk dönem sınavları, bu hafta sonu yapılacak. Bu sınavlardan 9 Aralık ilk oturumu tamamlandı. Söz konusu sınav yaklaşık 1,5 milyon öğrencinin katılı ile gerçekleştirilecek. Söz konusu sınav saat 9.30’da başladı ve 150 dakika sürerek saat 12.00’da sona erdi.

SORU VE CEVAPLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sınava giren öğrenciler sınavın ardından AÖL sınavları soru ve cevaplarının ne zaman açıklanacağını araştırmaya başladılar. AÖL sınavı soru ve cevapları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanacaktır. Söz konusu sınava ilişkin soru ve cevapların yaklaşık 1 hafta sonra açıklanması bekleniyor. Sınav sonuçları ve soru ve cevaplar “aolweb.aol.meb.gov.tr/” web adresi üzerinden açıklanacaktır. Sonuçlar ile soru ve cevaplar açıklandığında adayları sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz.

MEB UYARDI

Tüm bunların yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığı tarafından AÖL sınavlarına girecek öğrenciler için bir uyarı yapıldı. Yapılan uyarıda sınav öncesinde ve sınavda yapılması gerekenler belirtildi. Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan duyuruda “Öğrencilerin adreslerine herhangi bir sınav evrakı gönderilmemektedir. Sınav Giriş Belgesindeki bilgiler ile açıklamaları dikkatlice okuyunuz. Sınav Giriş Belgenizde belirtilen okul ve salonda sınava girmeniz gerektiğini unutmayınız. Sınav gününden önce sınava gireceğiniz yeri mutlaka görünüz. Sınav Günü Yanınıza Almanız Gerekenler: Mutlaka fotoğraflı Nüfus Cüzdanı , pasaport veya ehliyet belgelerinden biri. Sistem üzerinden alınan fotoğraflı Sınava Giriş Belgesi. Kurşun kalem ve silgi. Dikkat: Adayların, her türlü delici ve kesici alet, ateşli silah, cep telefonu, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth, kulaklık ve benzeri cihazları ile sınava girmeleri yasaktır.” ifadelerine yer verildi. 

KOLAY MIYDI, ZOR MUYDU?

Milli Eğitim Bakanlığı AÖL 9 Aralık birinci oturum sınavına katılan adaylar sınav sorularını tartışıyoruz. Sizce sorular kolay mıydı, zor muydu? En çok hangi derste ve soruda zorlandınız? 

AÖL 9 Aralık birinci oturum sınavına katılan adaylardan sınavla alakalı yorumlarını alıyoruz. Siz de haberimizin altında yer alan yorumlar kısmından sınav ile ilgili görüşlerinizi bizimle ve sınava giren diğer adaylarla paylaşabilirsiniz.

KAMUPERSONELİ.NET | ANKARA

Bir Yorum

  1. Sorular cok kolaydı ama once zorunlu deyıp sonra vazgectık seçmeli olsun demeselerdı matematık kımya fızık secmezdim

  2. Sınav dıl anlatım kolaydı 12 dersım var buyuk ıhtıman 6 sını verdı

  3. Seher fızık kımya ılk gırışde yapdım sen yenımı başladın