Sınavlar

Açıköğretim Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi 2.Dönem Sınavları Nasıl Geçti?

Açık lise sınavları gerçekleşti 

Açıköğretim lisesi ve mesleki açıköğretim lisesi 2.dönem sınavlarının 1.oturumu gerçekleşti sınava girecek 1 milyon 116 bin 77 öğrenci katıldı.

20 Mart’da da devam edecek sınavlarda öğrencilere her ders için 20 soruluk 4 seçenekli soru kitapçıkları verildi. Oturumlar ise 180 dakika sürüyor. Herhangi bir sağlık sıkıntısından dolayı tek kişilik salonda girecek kişiler ise 4 bin 762 olarak açıklanmıştı. 201 öğrenci’de evinde ya da tedavi gördüğü hastanelerde AÖL sınavı heyecanını yaşayacak. Sınav Sonuçları açıköğretim ve mesleki açık öğretim lisesi internet sitelerinden açıklanacak.

Birinci oturum bu gün (19 Mart 2016) sabah saat 08:30’da başladı. Sınav 3 bin 943 okul ya da bina, 64 bin 84 salonda gerçekleşti. Sınavda 47 ders bulunuyor. İkinci oturum yine bu gün (19 Mart 2016) saat 14:00’da başlayacak. Oturumların her birinin 180 dakika süreceği daha önce Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanmıştı. Sınavlara giren bir kaç kişiye ulaştık ve sınavların umdukları gibi kolay geçtiklerini dile getirdi. Fakat sınava giren bazı öğrenciler soruların oldukça zor olduğunu dile getirdi. Sizlerden AÖL 2.dönem sınavına giren var mı? Sınav sizce zor muydu?  sınav hakkında düşünceleriniz neler?

Gün içerisinde MEB tarafından 1 sınav daha yapıldı o da asli öğretmenliğe geçiş sınavıydı. Yarın Açıköğretim lisesi ve Açıköğretim mesleki lisesi 2.dönem sınavları devam edecek.Açıköğretim Lisesi ve Mesleki Açıköğretim Lisesi 2. Dönem sınavlarına girecek 1 milyon 116 bin 77 öğrenciye kamupersoneli.net olarak başarılar diliyoruz.

Kamupersoneli.net