Sınavlar

Adalet Bakanlığı Hakim Savcı Sınavı Soru ve Cevapları ÖSYM Tarafından Yayımlandı

ÖSYM tarafından yapılan duyuruda hakim ve savcı sınavı soru ve cevaplarının adayların erişimine açıldığı ifade edildi. Buna göre soru ve cevaplar hakkındaki tüm detaylar haberimizde…

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi web adresi üzerinden bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda hakim savcı sınavı soru ve cevaplarının erişime açıldığı ifade edildi. Adaylar soru ve cevaplara 10 süreyle erişim sağlayacaklardır. Ayrıca sadece soruların yüzde 10’unun soru ve cevapları açıklanmıştır.

ÖSYM’DEN YAYIMLANAN DUYURU

ÖSYM’den yayımlanan duyuruda “24 Aralık 2017 tarihinde uygulanan 2017-Adli Yargı-2 Sınavının Temel Soru Kitapçığı adayların sınav sorularını inceleyebilmeleri amacıyla ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden 26 Aralık 2017 tarihinde saat 15:45’den itibaren erişime açılmıştır. Sınava başvuran adaylar 10 gün süreyle ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile soruların tamamına erişebilecektir. 

2017-Adli Yargı-2 Temel Soru Kitapçığı ile Cevap Anahtarı (% 10) aşağıdaki bağlantıdan erişime açılmıştır.

Merkezimiz tarafından yapılan sınavlarda okuyucu yardımı alan görme engelli adaylara;şekil, grafik, tablo, resim gibi görsel verilerin yer aldığı sorular, ile karmaşık ifade içeren sorular sorulmamaktadır.

2017-Adli Yargı-2 Sınavında, yardımcılı görme engelli adaylara sorulmayan sorular (% 10) testlerde bulunmamaktadır.

Sorular, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser niteliğinde olup, telif hakları ÖSYM’ye aittir. ÖSYM’nin yazılı izni olmadan hiçbir şekilde çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve yayınlanamaz.” ifadelerine yer verildi.