Sınavlar

Adalet Bakanlığı Hakim ve Savcı Adaylığı Sınav Giriş Belgeleri ÖSYM Tarafından Yayınlandı

 Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yayınlanan duyuruda 2016 Adalet Bakanlığı Adli Yargı Hâkim ve Savcı Adaylığı Yazılı Yarışma Sınavı başta olmak üzere 2016 Adalet Bakanlığı İdari Yargı Hâkim Adaylığı Yazılı Yarışma Sınavı, 2016 Adalet Bakanlığı Avukatlar İçin Adli Yargı Hâkim ve Savcı Adaylığı Yazılı Yarışma Sınavı ve 2016 Adalet Bakanlığı Avukatlar İçin İdari Yargı Hâkim Adaylığı Yazılı Yarışma Sınavı giriş belgelerinin yayınlandığı belirtildi. 

ÖSYM Tarafından Yayımlanan Duyuru 

2016 Adalet Bakanlığı Adli Yargı Hâkim ve Savcı Adaylığı Yazılı Yarışma Sınavı (2016-Adli Yargı), 2016 Adalet Bakanlığı İdari Yargı Hâkim Adaylığı Yazılı Yarışma Sınavı (2016-İdari Yargı), 2016 Adalet Bakanlığı Avukatlar İçin Adli Yargı Hâkim ve Savcı Adaylığı Yazılı Yarışma Sınavı (2016-Adli Yargı-Avukat), 2016 Adalet Bakanlığı Avukatlar İçin İdari Yargı Hâkim Adaylığı Yazılı Yarışma Sınavı (2016-İdari Yargı-Avukat), 24 Aralık 2016 tarihinde Ankara’da 2 oturum halinde uygulanacaktır. Sabah oturumu 09:30’da, öğleden sonra oturumu 14:30’da başlayacaktır.

DİKKAT: Sınavın herhangi bir aşamasında sınav binalarına/salonlarına girilmesi/çıkılması kesinlikle yasaktır. Bu nedenle;

Sınavın sabah oturumunda;

hem Adli Yargı hem de İdari Yargı sınavına başvuru yapan adayların sınavın başlama saati olan 09:30’da,

sadece Adli Yargı veya sadece İdari Yargı sınavına başvuru yapan adayların sınavın başlama saati olan 10:30’da,

sınavın öğleden sonra oturumunda;

hem Adli Yargı-Avukat hem de İdari Yargı-Avukat sınavına başvuru yapan adayların sınavın başlama saati olan 14:30’da sınav salonlarında bulunmaları gerekmektedir.

2016 Adalet Bakanlığı Sınavlarına başvuruda bulunan adayların, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemi tamamlanmış olup adaylar,   sınava girecekleri yer  bilgisini  gösteren Sınava Giriş Belgelerini, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden edineceklerdir.