Sınavlar

Adayların Talepleri Artıyor: LGS Süresi Uzatılsın, 3 Yanlış 1 Doğruyu Götürmesin

Bilindiği gibi liseye geçiş sistemi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından değiştirildi. Bu bağlamda TEPG kaldırıldı ve yerine Liselere Geçiş Sınavı (LGS) getirildi. 

Liselere Geçiş Sınavı hakkında binlerce aday tarafından bir imza kampanyası başlatıldı. Adaylar tarafından başlatılan imza kampanyasında Liselere Geçiş Sınavı süresinin uzatılması ve 3 yanlışın 1 doğruyu götürmemesi için imza kampanyası başlatıldı. 

Liselere Geçiş Sınavı süresinin uzatılması ve 3 yanlışın 1 doğruyu götürmemesi hakkında başlatılan imza kampanyasının muhatabı Milli Eğitim Bakanlığı olarak belirlendi. Bu kapsamda imza kampanyasında şu ifadelere yer verildi:

LGS İÇİN İMZA KAMPANYASI BAŞLATILDI

Liselere Geçiş Sınavı hakkında başlatılan imza kampanyasında “Bildiğiniz üzere LGS sınavında soru başına 1,5 dk. süre veriliyor. Sınav iki ayrı oturum şeklinde yapılacağı için çocuklar bu süreyi nasıl kullanacağına kendileri karar veremeyecek. Yani sözelden kalan zamanı sayısalda değerlendirme şansları olmayacak. Sözelde 20 dk. süre kalsa bile bu süre hiçbir işlerine yaramayacak. Ya boş boş oturacaklar ya da erken çıkacaklar.

TEOG sınavında bile standart soru şekline rağmen oldukça yeterli süre verilirken, soruların zor olacağı açıklanan bu yılki sınavda bu süre kısıtlamasını anlamak mümkün değil. Deneme sınavlarında örneklerini gördüğümüz karışık, uzun metinli ve zor çözümlü bu soruları okumak, anlamak, çözmek ve hatasız bir şekilde kodlamak bu süreler içinde mümkün görünmüyor.

Üstelik 3 yanlışın 1 doğruyu götürmesi de çocuklarımız üzerinde ekstra baskı oluşturmaktadır. Çocuklar zaman baskısı nedeniyle soruları dikkatsizce okumakta ve bildikleri soruları dahi çözemeyecek duruma gelmektedir. Bu zorlukta bir sınavda verilen sürenin yaşlarına uygun olarak artırılmasını ve yanlış cevapların doğru cevapları götürmemesini talep ediyoruz.

Ayrıca sınavın sayısal ve sözel olarak ayrılması da dikkat açısından sıkıntı yaratacaktır.

Çocuklarımızın stresten ve kaygıdan uzak, sadece bilgilerinin ölçüleceği, rahat bir ortamda ve uygun sürelerde sınava girmesi onların ruh sağlıkları için de elzemdir.” ifadelerine yer verildi.

Söz konusu imza kampanyasına ulaşmak için “https://goo.gl/E9NsQS” web adresini tarayıcınızın adres satırına kopyalayabilirsiniz.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA