Sınavlar

AÖL Telafi Sınavı Ne Zaman Yapılacak? Adaylar Merak Ediyor

Açık Öğretim Lisesi (AÖL) sınavlarının yapılmasından 2 hafta gibi bir süre geçmesi sonrasında sınav sonuçları ve telafi sınav tarihleri hakkında merak edilen sorulara cevap aranıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan detaylara göre ise telafi sınavı için tarih verilirken sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağıda büyük merak konusu olmuş durumda.

MEB’DEN AÇIKLAMA YAPILDI

31 Mart 2018 tarihinde ve 1 Nisan 2018 tarihinde düzenlenen sınavda yaşanan aksaklık sorunları nedeniyle bazı ders sorularını işaretleyemeyen öğrenciler için yapılacak olan telafi sınavı öncesinde MEB tarafından açıklama yapılarak;

“21 Nisan 2018 Cumartesi günü yapılacak olan Açık Öğretim Kurumları telafi sınavına girecek olan öğrencilerimizden;

31 Mart – 01 Nisan 2018 tarihinde yapılan 2. Dönem sınavlarında girmiş olduğu Sınav Merkezini zorunlu sebeplerini belgelendirmek kaydıyla (hastalık, tayin, adres değişikliği vb.) değiştirmek isteyenlerin, 12-17 Nisan 2018 tarihleri arasında sınava girmek istedikleri il/ilçe Sınav Yürütme Komisyonuna giderek yedek salon işlemlerini yaptırmaları gerekmektedir.” ifadelerine yer verildi.

TELAFİ SINAVI NE ZAMAN?

MEB tarafından AÖL sınavlarda ortaya çıkan teknik sorunlar nedeniyle pekçok öğrenci için telafi sınavı düzenlenecek. Bakanlık tarafından açıklanan telafi snavı ile alakalı olan duyuruda ise;

“Açıköğretim kurumları sınavlarının 31 Mart – 1 Nisan tarihlerinde yapılmakta olan 2. dönem sınav oturumlarında 4’ten fazla dersten sınava giren adayların cevap kağıtlarında teknik bir hatadan dolayı 4 ders için kodlama alanı ayrılmıştır. 4’ten fazla dersten sınava katılan adaylara yönelik, cevap kağıtları eksik basılan dersler için, 21 Nisan Cumartesi günü saat 09.30’da telafi sınavı yapılacaktır.” ifadelerine yer verildi.

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANIR?

AÖL öğrencilerinin merakla beklediği sınav sonuçları MEB  takvimine göre 20 Nisan 2018 tarihinde erişime sunulacağı ifade edilmişti. Ancak 31 Mart ve 1 Nisan 2018’de yaşanan teknik sorunlar sebebiyle telafi sınavının 21 Nisan 2018 tarihinde yapılacağından sonuçların açıklanma tarihinin birkaç gün sonrasına sarkabileceği öngörülmekte.

Kamupersoneli.net I ANKARA