Sınavlar

Bu Yıl İlk Defa Uygulanan YÖKDİL Sınav Sonuçları Bekleniyor

Akademik anlamda mesleki yabancı dil sınavı yerinde YÖKDİL sınavı geçti. YÖKDİL sınavı bu yıl ilk defa gerçekleştirildi. 5 Mart 2017 tarihinde ilk kez gerçekleştirilen sınava binlerce aday katıldı. Sınav sonrasında YÖKDİL sınavı soru ve cevapları yayımlandı. Soru ve cevaplara aşağıda paylaştığımız link üzerinden ulaşabilirsiniz. Ayrıca adaylar büyük bir merakla YÖKDİL sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını bekliyorlar. 

SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YÖKDİL sınavı 100 puan üzerinden değerlendirilecek. Sınav sonuçları hakkında Yüksek Öğretim Kurulu tarafından henüz bir açıklama yapılmadı. Sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair bir açıklama yapıldığında veya sınav sonuçları açıklandığında ziyaretçilerimizi KAMU PERSONELİ Android veya İOS mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. 

Konu ile ilgili olarak sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair bir tarih verilmedi ancak sonuçların 20 gün içinde açıklanması bekleniyor. 

SINAV DEĞERLENDİRMESİ

YÖKDİL sınav değerlendirmesi 100 puan üzerinden yapılacak. Yalnızca doğru cevaplar dikkate alınacak. Yanlış cevaplar ise sonuca etki etmeyecek. Adayların birden fazla verdiği cevaplar yanlış kabul edilecek. Puan hesaplamasında doğru soru sayısı soru sayısına bölünecek ve 100 ile çarpılacak.