Sınavlar

Darüşşafaka 2018 Burs Sınavı Başvuruları Ne Zaman Sona Erecek?

Annesi ve babası olmayan ayrıca eğitimleri için yeterli maddi güce sahip olmayan başarılı çocuklara Darüşşafaka Eğitim Kurumları tarafından parasız yatılı eğitim fırsatı sunuluyor. Ancak bu parasız yatılı eğitim şansından yararlanmak isteyen öksüz ve yetim çocukların sınava girip gerekli puanı almaları gerekmektedir.

Söz konusu sınava Türkiye genelinden 10 binden fazla öğrenci katılabilecek. Sınav 27 Mayıs 2018 tarihinde saat 10.00’da ülkenin 21 farklı ilinde gerçekleştirilecektir. Sınavda başarılı olan mali durum araştırması ve sağlık kurulu kontrolünden geçen 120 öğrenci ortaokuldan üniversiteye ücretsiz eğitim alma hakkı elde edecek.

SINAV YAPILACAK İLLER

Peki sınav hangi illerde yapılacak? Darüşşafaka Eğitim Kurumları tarafından gerçekleştirilecek olan sınav Türkiye genelinde “Adana, Ağrı, Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Mardin, Mersin, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Trabzon ve Van” illerinde gerçekleştirilecektir.

BAŞVURULAR NE ZAMAN SONA ERECEK?

Peki Darüşşafaka Eğitim Kurumları tarafından gerçekleştirilecek sınav için başvurular devam ediyor. Peki başvurular ne zaman sona erecek? Sınava  başvurular başvuru evraklarının, Darüşşafaka Ortaokuluna elden veya posta yoluyla ulaştırılması suretiyle gerçekleştirilecektir. Söz konusu sınava başvurular 21 Mayıs 2018 tarihinde sona erecektir. 

SINAV ŞARTLARI

Sınava başvuru yapacak olan öğrencilerin bazı şartları taşımaları gerekmektedir. Bu şartları taşımayanların başvuruları kabul edilmeyecektir. Buna göre Darüşşafaka Eğitim Kurumları tarafından şu şartlar aranmaktadır:

*Babasının ve/veya annesinin hayatta olmaması

*Ailesinin maddi durumunun iyi bir eğitim için yeterli olmaması

*2007 ya da sonraki yıllarda doğmuş olması (Yaş düzeltmesi geçersizdir.)

*2017-2018 Eğitim ve Öğretim Yılında ilkokul dördüncü sınıf öğrencisi olması

*Sağlık ve diğer yönlerden yatılı okula kabulünde sakınca bulunmaması

*T.C. vatandaşı olması

BAŞVURU EVRAKLARI

Ayrıca sınava başvuru yapacak olan adayların başvuru yapabilmesi için bazı evraklara sahip olmaları gerekmektedir. Bu evraklar şöyle:

*Darüşşafaka Giriş Sınavı Başvuru Formu (darussafaka.org veya darussafaka.k12.tr sitesinden temin edilebilir.)

*Adayın okumakta olduğu ilkokulun müdürlüğünden alınacak, “ilkokul 4. sınıf öğrencisi olduğunu gösterir imzalı ve mühürlü belge” (Okul karnesi kabul edilmez.)

*Nüfus Cüzdanı fotokopisi

*Vukuatlı Aile Nüfus Kaydı Örneği (Suret, fotokopi, muhtar belgesi, ölüm tutanağı kabul edilmez.)

*Adayın 2 adet yeni çekilmiş vesikalık fotoğrafı

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA