Sınavlar

Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) Hafızlık Tespit Sınavı Başvuruları Başladı

 Diyanet İşleri Başkanlığı Hafızlık Tespit Sınavı Başvuruları Başladı !

Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) Resmi internet sayfasından 31 Mayıs 2016 tarihinde yayımlanan “Hafızlık Tespit Sınavı Duyurusu” ‘na göre 18 Temmuz 2016 tarihinde başlayacak olan Hafızlık Tespit Sınavı için başvurular başladı.


Hafızlık Tespit Sınavı Hangi Şehirlerde Yapılacak? Başvurular Nereden Yapılıyor?

Ankara, Diyarbakır, Bolu, Bursa, Elazığ, Erzurum, İstanbul, Kayseri, Konya, Manisa, Samsun, Rize  , Trabzon ve Van ‘daki merkezlerde yapılacak olan sınav için başvuru işlemleri il ve ilçe müftülükleri aracılığıyla 1-24 Haziran 2016 tarihleri arasında https://dibbys.diyanet.gov.tr​ internet adresi üzerinden yapılacaktır.

Hafızlık Tespit Sınavı Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Diyanet İşleri Başkanlığı Hafızlık Tespit Sınavı sonuçları 8 Ağustos 2016 tarihinde https://dibbys.diyanet.gov.tr/EHYS/Hafizlik/HafizlikSinavSonucuSorgulama.aspx adresinde açıklanacak.

Sınav Sözlü Olarak Yapılacak

Hafızlık Tespit Sınavı sözlü olarak yapılacak ve 70 puan ve üzeri alan adaylar sınavda başarılı sayılacak.

DİB Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından duyurusu yapılan “Temmuz 2016 HAFIZLIK TESPİT SINAVI” hakkında tüm gelişmeleri ve çok daha fazlasını kamu haberleri merkezi kamupersoneli.net adresinden takip edebilirsiniz.

Kamu haberlerinden, gündem haberlerinden, son dakika haberlerinden, DİB duyuru ve sınavlarından ve daha da fazlasından haberdar olabilmek için kamu haberlerinin lideri kamupersoneli.net’i takip etmeye devam edin.

Kamupersoneli.net | Ankara

Bir Yorum