Sınavlar

Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) Hafızlık Tespit Sınavı Duyurusu Yayımlandı

Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) resmi sitesinde, 2018/1. dönem Hafızlık Tespit Sınavına ilişkin bir duyuru yayımlandı. Başvuru şartları ve başvuru sürecine ilişkin detayları paylaşıyoruz:

SINAV 15 OCAK 2018’DE YAPILACAK

Kur’an kurslarında ve dışarıdan kendi imkânlarıyla hafızlıklarını tamamlayan öğrenci ve vatandaşlara yönelik olarak 15 Ocak 2018 tarihinde başlamak üzere, başvuru durumuna göre, sınav tamamlanıncaya kadar müteakip günlerde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından  2018 yılı I. Dönem Hafızlık Tespit Sınavı yapılacak.

SINAV BAŞVURULARININ ALINMASI

Müracaatlar; il ve ilçe müftülükleri aracılığıyla 11 Aralık -29 Aralık 2017 tarihleri arasında https://dibbys.diyanet.gov.tr internet adresi üzerinden yapılacak.

ÖN KAYIT BELGESİ VERİLMESİ

Sınava başvuru yapanların kayıt işlemi bittikten sonra ilgili müftülükçe mutlaka Ön Kayıt Belgesi verilmelidir. Ön kayıt belgesi Hafızlık Tespit Sınavı Giriş Belgesi olmayıp. sınav yeri ve zamanını gösteren, Hafızlık Tespit Sınavı Giriş Belgeleri 8 Ocak 2018 tarihi itibariyle il ve ilçe müftülükleri tarafından DİBBYS/EHYS sistemi üzerinden verilmeye başlanılacak.

Adaylar sınava gelirken müftülükten onaylı “Hafızlık Tespit Sınavı Giriş Belgesi” ile birlikte T.C./Yabancı Vatandaşlık no’sunun yer aldığı kimlik belgelerinden birini (nüfus cüzdanı, pasaport veya ehliyet) yanlarında bulunduracaklardır. Bunlardan biri yanında olmayan aday sınava alınmayacaktır.

HAFIZLIK TESPİT SINAVI SONUÇLARININ AÇIKLANMASI

Adaylar; “Hafızlık Tespit Sınavı sonuçlarını 29 Ocak 2018 tarihi itibariyle https://dibbys.diyanet.gov.tr/EHYS/Hafizlik/HafizlikSinavSonucuSorgulama.aspx adresi üzerinden öğrenecekler.

Hafızlık Tespit Sınavından 70 puan ve üzeri alan adaylar başarılı sayılacak. Sınavda başarılı olarak belge almaya hak kazanan öğrenciler “Hafızlık Belgeleri” eğitim gördükleri Kur’an kursunun bağlı olduğu müftülüğe, hafızlığını kendi imkânlarıyla tamamlayan ve dışarıdan sınava katılarak belge almaya hak kazananların belgeleri ise başvuru esnasında belirttikleri müftülüklere gönderilecek.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA