Sınavlar

Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) MBSTS Başvuru Kılavuzu ÖSYM Tarafından Yayımlandı !

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi web adresi üzerinden bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) MBSTS başvuru kılavuzunun adayların erişimine açıldığı ifade edildi.

Konu ile ilgili olarak ÖSYM tarafından yayımlanan duyurunun detaylarını kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz. Buna göre DİB – MBSTS Başvuruları 14 Şubat 2018 tarihinde başladı ve söz konusu başvurular 22 Şubat 2018 tarihine kadar devam edecektir. Söz konusu başvurular ise ÖSYM’nin aday işlemleri sistemi üzerinden yapılacaktır. 

ÖSYM’DEN YAYIMLANAN DUYURU

ÖSYM tarafından yayımlanan duyuruda “2018 Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı (2018-DİB-MBSTS), 7 Nisan 2018 tarihinde uygulanacaktır. Sınava başvurular, 14-22 Şubat 2018 tarihleri arasında alınacak olup adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak internet aracılığıyla ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden yapacaklardır. 

Sınavın ilanı, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başvurular başlamadan önce yapılacaktır. İlanda, sınava başvuru koşulları ayrıntılı olarak yer alacaktır. Adayların, sınava başvuru işlemini yapmadan önce Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından duyurulan başvuru koşullarını dikkatlice incelemeleri, tüm koşullarını taşıdıkları takdirde sınava başvuru işlemini yapmaları ve sınav ücretini ödeyerek başvurularını tamamlamaları yararlarına olacaktır.

Sınava ilişkin başvuru kılavuzu, aşağıdaki bağlantıda sunulmuş olup sınava başvuru yapacak adayların bu bilgileri dikkatle incelemeleri gerekmektedir.” ifadelerine yer verildi.