Sınavlar

e-YDS 2016 5 Sınav Giriş Yerleri Yayımlandı

 14 Mayıs 2016 tarihinde bu sene 5. kez yapılacak olan e-YDS sınava giriş belgelerinin hazır olduğu ÖSYM tarafından duyuruldu. ÖSYM resmi internet sayfasından yapılan duyuruya “e-YDS 2016/5: Sınava Giriş Belgelerinin Edinilmesi”  aşağıdan göz atabilirsiniz.

ÖSYM tarafından yapılan duyuruda daha önceki e-YDS’lerde olduğu gibi bu e-YDS’de de adayların deneme e-Sınav uygulamasını mutlaka incelemeleri öneriliyor. Söz konusu deneme e-Sınav uygulamasına göz atmak için lütfen TIKLAYINIZ 

ÖSYM tarafından yapılan e-YDS Duyurusu

14 Mayıs 2016 tarihinde, saat 14.00’te yapılacak olan Elektronik Yabancı Dil Sınavına (e-YDS) başvuran adayların, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini, T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden edineceklerdir.

e-YDS elektronik ortamda yapılacağından, adayların sınavda uygulanacak ara yüzleri sınav öncesinde tanıması ve sisteme aşinalık kazanması amacı ile bir deneme e-sınavı hazırlanmıştır. Bu sınavlara katılacak adayların sınavdan önce deneme sınavından yararlanmaları önemlidir. Adaylar, Deneme e-Sınav Uygulamasına aşağıdaki bağlantıdan erişebileceklerdir.