Sınavlar

Ehliyet Direksiyon Sınavlarında Yeni Bir Dönem Geliyor

Ehliyet sınavları hakkında düzenlemeler yapılmaya devam ediyor. Yapılan düzenlemeler kapsamına ilk olarak teori sınavlarında e-sınav uygulamasına geçildi. Bunun ardından ise direksiyon sınavlarında da yeni döneme geçiliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Kemal Şamlıoğlu ehliyet sınavları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Kemal Şamlıoğlu söz konusu açıklamalarında uygulama sınavlarında sürücü kurslarının Karayolları Trafik Kanunu gereği Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu’ndan temin ettiği formların kullanıldığı ifade edildi. 

DEĞERLENDİRMELER TABLET BİLGİSAYARLAR ÜZERİNDEN OLACAK

Kemal Şamlıoğlu 2018 yılı Ocak ayında Ankara’da pilot uygulama yapılacağını ve ardından Türkiye geneline yayılacağını ifade etti. Ayrıca Kemal Şamlıoğlu açıklamalarında Türkiye genelinde kademeli olarak direksiyon sınavlarında tablet kullanımına geçileceğini bildirdi. Bunun yanı sıra açıklamalarına devam eden Kemal Şamlıoğlu sınav komisyonlarının değerlendirmelerini tablet bilgisayarlar üzerinden gerçekleştireceklerini ve adayların sınav başarı durumlarını elektronik ortamda anlık olarak merkezi modele iletilmiş olacağını bildirdi.

Ayrıca Kemal Şamlıoğlu açıklamalarının devamında yeni düzenleme sayesinde uygulama sınavlarında her aday için 3 nüsha olarak temin edilmesi gereken kağıt formların bedelinin sürücü kursları üzerinde oluşturduğu maliyetin ortadan kalkacağını ifade etti.

E-SINAV SALONLARI FAALİYETE GEÇECEK

Ayrıca Kemal Şamlıoğlu açıklamalarında 2018 yılından itibaren e-sınav salonlarının faaliyete geçeceğini ifade etti. Faaliyete geçen e-sınav salonları ile motorlu taşıt sürücü kursu yazılı sınavlarının da bilgisayar üzerinden yapılacağını aktardı. Bu uygulama ile adayların görsel açıdan zengin soruları çözeceklerini belirten Kemal Şamlıoğlu adayların öğrendiklerini etkin şekilde sınavda uygulama fırsatı bulacaklarını belirtti. 

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA