Sınavlar

Ehliyet Sınavı Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? 2018 MTSKS-5 Ehliyet Sınav Sonucu

MTSKS-5 ehliyet sınav sonuçları önümüzdeki günlerde adayların erişimine açılacak.

22 Aralık 2018 tarihli yılın son sınavında geçerli puanı alan adaylar direksiyon sınavına girmeye hak kazanacaklar. İşte ehliyet sınavları ile ilgili tüm detaylar ve sonuçların açıklanacağı yer…

EHLİYET SINAVI SORULARI NELER?

Ehliyet sahibi olmak isteyen sürücü adayları ilk olarak belirlenen tarihlerde MEB tarafından yazılı sınava tabi tutulur.

Yazılı sınavda adaylara 12 ilk yardım, 23 trafik, 9 motor, 6 trafik adabı olmak üzere toplamda 50 soru sorulur.

Sınavda adayların alması gereken baraj puanı ise 70’dir Yazılı sınavda başarılı olup, baraj puanını alan adaylar ikinci aşama olan direksiyon sınavına girmeye hak kazanır.

EHLİYET SINAVI BARAJ PUANI KAÇ?

Yazılı sınavda baraj puanı 70’dir. Bu yıl ilk olarak 10 Şubat’ta yapılan sınavda; 12 ilk yardım, 23 trafik, 9 motor, 6 tane trafik adabı soruları olmak üzere toplam 50 soruyu adaylar cevapladı.

Adaylara yöneltilen 50 sorudan 35 doğru yapanlar, bir sonraki aşama olan direksiyon sınavına girmek için hak kazanabilecek.

MEB MTSKS-5 SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen sınavların sonuçlarını 2 haftalık süreç içerisinde açıklayan MEB’in bu sınavın sonuçlarını 2 hafta içerisinde açıklaması bekleniyor.

Buna göre 22 Aralık 2018 tarihinde gerçekleştirilen MTSKS 5 sınavının 5-6 Ocak 2019 tarihinde adayların erişimine açılması bekleniyor.