Sınavlar

Halkbank Personel Alımı Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak!

Halkbank geçtiğimiz günlerde resmi internet sitesi üzerinden bir ilan yayımlayarak personel alımı için sınav düzenleyeceğini açıklamıştı. Halkbank tarafından yayımlanan ilana göre alımlar, 3 farklı alanda gerçekleştirilecek ve toplamda 1295 personel alımı yapılacak. 

HALKBANK 1295 PERSONEL ALIMI YAPACAĞINI AÇIKLAMIŞTI

Halkbank’ın internet sayfası üzerinden 18 Ekim tarihinde yayımlamış olduğu bir ilan ile 1295 personel alımı yapacağını ve bunun için sınav düzenleyeceğini duyurmuştu. Halkbank tarafından yayımlanan personel alım ilanına adaylar, 3 farklı alanda başvuru da bulunmuştu. 

Halkbank’ın yayımladığı ilana göre 3 farklı alanda alım yapılacak personel kadroları ve kadrolara alınacak personel sayısı şu şekilde bildirilmişti. 1.grup’ta yer alan kadrolarda, Müfettiş Yardımcısı 35 kişi, İç Kontrolör Yardımcısı 25 kişi ve Uzman Yardımcısı 170 kişi ilanları yer almıştı.

Söz konusu ilanda, 2. grupta açıklanan kadrolarda, Bilgi Teknolojileri Müfettiş Yardımcısı 10 kişi, Bilgi Teknolojileri İç Kontrolör Yardımcısı 5 kişi, Bilgi Teknolojileri Uzman Yardımcısı 50 kişi olarak bildirilirken 3.grupta yer alan kadroda ise 1000 Servis Görevlisi alımı yapılacağı açıklanmıştı.

PERSONEL ALIM SINAVINA BAŞVURULAR

Halkbank 1295 personel alım sınavına başvurular, sınav ücreti olan 75 TL’yi ilgili banka hesabına yatırdıktan sonra 18 Ekim – 14 Kasım tarihleri arasında bankaya ait internet adresi olan https://halkbank.istanbul.edu.tr yapmışlardı. Sınava şahsen veya posta yoluyla yapılan başvurular ise kabul edilmemişti.

HALKBANK PERSONEL ALIMI SINAV SÜRECİ

Halkbank’ın ilana çıkardığı personel alım sınavına başvuruda bulunan adaylar, banka tarafından gerçekleştirilen sınava 10 Aralık tarihinde girdiler. Türkiye genelinde yer alan 14 farklı şehirde gerçekleştirilen sınava çok sayıda adayın girdiği tahmin ediliyor. 

Adana, Antalya, Ankara, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, İstanbul Anadolu, İstanbul Avrupa, İzmir, Kayseri, Samsun ve Trabzon’da yer alan sınav merkezlerinde düzenlenen sınav tek oturumda gerçekleştirildi. 

SINAVDA HANGİ ALANLARDAN SORULAR SORULDU

Halkbank personel alım sınavı için yayımladığı kılavuzda sınavda yer alacak konulara dair bazı bilgiler paylaşmıştı. Halkbank tarafından gerçekleştirilen sınavda toplam 150 soru sorulurken adaylara bu soruları cevaplamaları için 180 dakika süre tanındı. 

Söz konusu sınavda, genel yetenek, genel kültür alanında 40 soru, yabancı dil alanında 40 soru ve alan bilgisi alanında 70 soru soruldu. 

Genel Yetenek alanında adaylara,  Sözel Akıl Yürütme, Dil Bilgisi ve Yazım Kuralları Ölçme Becerisi ile Sayısal ve Mantıksal Akıl Yürütme branşlarından sorular sorulurken Genel Kültür alanında,; Tarih, Türkiye Coğrafyası, Temel Yurttaşlık Bilgisi, Genel, Kültürel ve Güncel Sosyo Ekonomik Konular branşlarında sorulan sorulara cevap verdiler.

Dil alanında gerçekleştirilen sınava adaylar belirttikleri yabancı dil bilgisine göre soruları cevapladılar. Adaylar İngilizce, Almanca veya Fransızca dillerinden birini seçme hakkına sahiptiler.

Alan bilgisi testi ise Elektronik ve Bilişim Sistemleri olmak üzere iki farklı kitapçıktan oluşmuştur ve adaylar sınav esnasında bu iki kitapçıktan birini seçmişlerdir. 

Sınava giren adayların, sınav sorularına ilişkin yorumları ve değerlendirmelerine ulaşmak için TIKLAYINIZ

SINAVA İTİRAZ SÜRECİ

Halkbank personel alım sınavına katılan binlerce adayın gerçekleştirilen sınava dair sorulara itiraz hakkı bulunuyor. Adaylar gerçekleştirilen sınav için itirazlarını 13 Aralık tarihine kadar  “halkbanksinavi@istanbul.edu.tr” e posta adresi üzerinden yapabileceklerdir. 

SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Halkbank tarafından gerçekleştirilen personel alım sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair yetkililerden veya Halkbank’ın internet sayfası üzerinden bir açıklama gelmedi. Gerçekleştirilen sınava ilişkin sonuçları ise https://halkbank.istanbul.edu.tr internet adresi üzerinden açıklanacağı duyuruldu. 

Eğer adaylar sınav sonuçlarına itiraz etmek isterlerse, personel alımına ilişkin sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından 3 iş günü içerisinde itirazda bulunabilecekler.