Sınavlar

İnfaz Koruma Memurluğu Sözlü Mülakatına Hazır Mısınız?

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri bünyesinde görevlendirmek üzere 2454 adet sözleşmeli İnfaz Koruma Memuru alımı yapacak. Başvurular ve boy-kilo vasamaklarını başarı ile geçen adaylar için sırada en önemli basamak var. Sözlü mülakat. Peki sözlü mülakat nasıl olur, mülakat sırasında nasıl davranmalıyız, mülakatı kaç kişi yapıyor, nasıl sorular sorulabilir? Cevaplar haberin devamında…

İnfaz Koruma Memurluğu Sözlü Mülakatı 16-17 Mayıs tarihlerinde yapılacak olup sınava girecek tüm adayların 16 Mayıs Pazartesi günü saat 08,00’da başvurdukları komisyonlarda hazır bulunmalarını gerekir.

İnfaz Koruma Memurluğu sözlü mülakatı alımın yapılacağı komisyon tarafından yapılır. Mülakat genellikle 3 kişi tarafından yapılır. Mülakatı yapanlar genellikle Savcılardır. Genel Kültür, başvurduğu pozisyon ile ilgili Mesleki Bilgi ve Tarih konularında adaya sorular yönlendirilir. Değerlendirme sadece sorulara verilen cevaplar üzerinden yapılmaz. Kılık kıyafet, saç ve sakal traşı, konuşma ile hitap biçimi ve kendini ifade edebilme yeteneği de mülakatta alacağınız puana doğrudan etki eder.

Mülakata katılacak olan adayların takım elbise giymeleri, saç ve sakal traşlarının tam ve düzgün yapılması, kendisine yönlendirilen sorulara net bir şekilde gevelemeden cevap vermesi sözlü mülakatta alacağı puana pozitif yönde etki eder. 

Sözlü Mülakatta daha önce sorulmuş veya sorulabilecek soruları sınava girecek adaylar için derledik. Çalışma sorularına http://www.kamupersoneli.net/sinavlar/infaz-koruma-memurlugu-sozlu-mulakat-sorulari-h2743.html adresimizden ulaşabilirsiniz…

kamupersonel.net    |    Ankara