Sınavlar

Liselere Geçiş Sınavı Başvurularında Son Gün!

Geçtiğimiz günler içerisinde Milli Eğitim Bakanlığının yayımladığı söz konusu duyuru ile beraber liselere geçiş sınavına katılacak olan öğrencilere yönelik olarak başvuru tarihleri ve öğrencilerin başvuruları nasıl yapacağıyla alakalı olarak detaylardan bahsedildi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan duyuruda ise öğrencilerin Liselere Geçiş sınavı başvurularını 11 Nisan 2018- 18 Nisan 2018 tarihleri arasında yapacakları ifade edilmişti. Bu detaylara göre; başvurular bugün sona eriyor.

LİSELERE GEÇİŞ SINAVI BAŞVURU DETAYLARI

Merkezi Sınav ile Öğrenci alımı gerçekleştirecek ortaöğretim kurumlarının öğrenci seçmeleri amacıyla yapılacak olan merkezi sınav başvurusunda bulunacak öğrencilerin başvurularını elektronik ortamda 11- 18 Nisan 2018 tarihleri arasında yapmaları gerektiği belirtilmişti.

Ayrıca söz konusu başvuruların öğrencilerin öğrenim hayatına devam ettikleri okulda yapacakları ifade edilmişti.

MEB tarafından yayımlanan başvuru kılavuzunda yer alan detaylara göre ise sınavın 8’inci öğretim programları esas alınarak yapılacağı ve iki bölüm olarak uygulanacağı ifade edilirken çoktan seçmeli 90 sorunun sorulacağı belirtildi iki oturumun aynı gün içerisinde yapılacağı aktarılmıştı.

MEB’DEN AÇIKLAMA YAPILMIŞTI

Liselere geçiş sınavına ilişkin MEB tarafından yapılan açıklamada ise;

”Merkezî Sınav başvurusunda bulunacak öğrenciler, başvuru yapmadan önce elektronik ortamdaki bilgilerinin güncel olup olmadığını kayıtlı oldukları okul müdürlüklerinden kontrol ettireceklerdir. Öğrenci bilgilerinin güncelliğinden okul müdürlüğü sorumlu olacaktır. Açık Öğretim Ortaokulu öğrencilerinin başvuru işlemleri Açık Öğretim Ortaokulu Müdürlüğü tarafından takip edilecektir.” ifadelerine yer verilmişti.