Sınavlar

LYS-4 Sosyal Bilimler Sınav Soruları Cevapları ve Yorumları 18 Haziran 2016

 2016 LYS-4 Sosyal Bilimler sınavları nihayet sona erdi. ÖSYM tarafından 18 Haziran 2016 tarihinde gerçekleştirilen ve Üniversiteye giriş sınavlarında ikinci basamağın ilk ayağı olan LYS-4 Sosyal Bilimler maratonu sonlandı. Sınava giren adaylar sınavın bilgiye dayaklı ve zor olduğunu söylediler. Peki size göre 2016 LYS-4 Sosyal Bilimler sınavı kolay mıydı zor muydu?


Tüm yurt genelinde gerçekleştirilen Lisans Yerleştirme Sınavı Sosyal Bilimler Sınavına ait sorular cevaplar ve yorumlar ile ilgili tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz. 

ÖSYM tarafından 18 Haziran 2016 Cumartesi sabahında gerçekleştirilen 90 soru sorulan LYS-4 Sosyal Bilimler Sınavına ait sorular ve cevaplar ÖSYM tarafından yayınlanır yayınlanmaz eş zamanlı olarak alttaki link aracılığı ile burada bulabilisiniz. 


2016 LYS-4 Sosyal Bilimler Sınavı Soruları ve Cevapları (Link Aktif Değil)

Sınavda adaylara Sosyal Bilimler başlığı Tarih testinde 44, Coğrafya testinde 14, Felsefe Testinde 24 ve Din Kültürü Ahlak Bilgisi Testinde 8 soru olmak üzere 90 soru yöneltildi ve 135 dakika süre verildi.Bir çok aday şimdi 2016 LYS-4 Sosyal Bilimler sınavının kolay mı zor mu olduğunu tartışıyor ve bu sorunun cevabını arıyor.

2016 LYS-4 Sosyal Bilimler Sınavlarında Hatalı soru var mıydı? Hangi sorularda zorlandınız, hangileri çok kolay geldi? Sınav süresi sorular için yeterli oldu mu?

YORUMLAR ALT TARAFTA YAPILMAKTADIR.SİZDE YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ

Sizlerde konu hakkında yorumlarınızı bizlerle paylaşabilir ve 2016 LYS-4 Sosyal Bilimler sınav soruları hakkında yorum yaparak diğer yorum yapacak olan sınava giren arkadaşlarınıza fikirlerinizi söyleyebilirsiniz. Paylaşımlarınız ile diğer sınava giren arkadaşlarınıza yardımcı olabilirsiniz..

Sınava giren tüm adaylara kamupersoneli.net olarak geçmiş olsun diyor ve başarılar diliyoruz.

Bir Yorum

  1. tarıhte kafa karıstırıcı sorular vardı cografya kolaydı ve felsefe grubu yıne ugrastırıcıydı maleseff

  2. eşit ağırlıkçıyım lys 4 sınavına girdim çalışmadan tarihten 42 coğrafyadan 14 felsefe grubundan 29 soru işaretledim çok kolaydı bence başardığımada eminim

  3. çalışan herkes yapar zaten sorular çalışanlar için hep kolaydır. burda kolayndiyenlet en az ygs de 300binde değillerse bende bir şey bilmiyorum. Tarih kafa karıştırıcıydu Coğrafya çelişkili ve yakın şıklardı Felsefe ise oldukca zorladı

  4. Arkadaşlar Türkiye hangi ülkede asker bulunmamıştır diyordu onun cevabı Hindistan mıydı?

  5. tarihte bir soru vardı basmaci harekatı enver paşa sorusunun cevabını bilen bide para, takvim, barut olan sorunun cevabını lütfen yazın

  6. sınav sonuçları açıklanıncada bu kadar emin olabilecek misiniz aceba