Sınavlar

LYS Edebiyat Coğrafya Sınav Süresi ( LYS Edebiyat Coğrafya Sınavı Ne Zaman Sona Erecek?)

 LYS Edebiyat Sınav Süresi Ne Kadar?
LYS 3 Heyecanı saat 10:00’da başladı. Peki LYS 3 ne kadar sürecek? Sınav sonuçları ne zaman açıklanacak. Lisans yerleştirme sınavlarına ait tüm detaylar ve bilgilendirmeler kamu haberleri merkezi kamupersoneli.net adresinde. Üniversiteye geçişin ikinci aşaması olan LYS ‘de son oturum bugün saat 10:00’da başladı.

LYS Edebiyat Coğrafya Kaç Dakika Sürüyor?

LYS 3 Edebiyat coğrafya oturumu toplam 120 dakika sürüyor. Bugün yapılan Edebiyat Coğrafya oturumu ile birlikte Lisans Yerleştirme Sınavları’nda bu hafta LYS2 , LYS3 , LYS5 yapılmış olacak.LYS sonuçları için ÖSYM tarafından yapılan bilgilendirme de sonuç açıklama tarihi 18.07.2016 olarak açıklandı.  

Lisans Yerleştirme Sınavına Ait yorumlarınızı bizlerle paylaşın

LYS sınav puanlarının nasıl hesaplanacağına dair bilgileri ve diğer detayları sayfanın altında bulunan bağlantıları takip ederek öğrenebilirsiniz. LYS hakkındaki tüm görüşlerinizi, sınav öncesinde ve sonrasında yaşadıklarınızı sayfanın altında bulunan yorum kısmı vasıtasıyla bizlerle ve diğer adaylarla kolaylıkla paylaşabilirsiniz. LYS soruları ve cevap anahtarı bugün ÖSYM tarafından açıklanacak. Dün yapılan LYS oturumları hakkında yorumlara göz atmak ve yorum yapmak için TIKLAYINIZ

Lisans Yerleştirme Sınavları’nın (LYS) son oturumu olan edebiyat-coğrafya alanındaki LYS-3 başladı.

Türkiye’de 81 il merkezi ile Lefkoşa’da saat 10.00’da başlayan sınava, 857 bin 32 aday başvurdu. Sınav tek oturumda uygulanacak ve 120 dakika sürecek.

LYS-3’te, Türk Dili ve Edebiyatı testi ile Coğrafya-1 testi yer alıyor.

Adaylara, 56 sorunun yöneltileceği Türk Dili ve Edebiyatı testi için 85 dakika cevaplama süresi verildi.

Coğrafya-1 testinde ise adaylar 24 soruyu 35 dakika içinde cevaplayacak. 

Adaylar, LYS-3’te ilk testin (Türk Dili ve Edebiyatı) cevaplama süresi içinde ve ikinci testin (Coğrafya-1 testi) ilk 15 ve son 15 dakikası içinde sınav salonundan ayrılamayacak.

LYS-3 ile bu yılın LYS maratonu sona erecek.