Sınavlar

LYS Maratonunda Son Gün – LYS Sınav Tarihleri (ÖSYM)

LYS Maratonunda Son Gün

Lisans yerleştirme sınavları bugün yapılacka LYS 3 (Edebiyat Coğrafya) oturumu ile sona eriyor. Üniversiteye geçişte ikinci alama olan Lisans yerleştirme sınavları için öğrencilerin heyecanlı maratonu sona eriyor ama bir farklı heyecan başlıyor o da tercih süreçleri. Peki LYS’nin son iki haftasında neler yaşandı. Hangi günler hangi sınavlar yapıldı? Sınav yorumları ve daha fazlası bu haberimizde…

Lisans Yerleştirme Sınavı Heyecanı başvuru süreci ile başladı….

2016 LYS için başvurular 1 Nisan 2016 tarihinde başlamış ve 14 Nisan 2016 tarihine kadar sürmüştü. ÖSYM ‘den yapılan duyuruyla terör mağduru bölgelerde LYS için başvurulara ek süre getirilmişti. LYS’de adaylar girmek istedikleri her bir oturum için 35 TL sınav ücreti ödemişti. 

LYS Sınav Tarihleri

Lisans Yerleştirme Sınavı-4 (Sosyal Bilimler) 2016-LYS4 18 Haziran 2016 tarihinde  , Lisans Yerleştirme Sınavı-1 (Matematik) 2016-LYS1 19 Haziran 2016 tarihinde,  Lisans Yerleştirme Sınavı-2 (Fen Bilimleri) 2016-LYS2 25 Haziran 2016 tarihinde,  Lisans Yerleştirme Sınavı-5 (Yabancı Dil) 2016-LYS5 25 Haziran 2016 tarihinde yapıldı. Sınavlar hakkında tüm detayları aşağıdaki bağlantıları takip ederek öğrenebilirsiniz. Bugün yapılacak Lisans Yerleştirme Sınavı-3 (Edebiyat-Coğrafya) 2016-LYS3 ile LYS heyecanı sona erecek.

LYS 2’de Çelişkili Soru İddiaları

Dün (25 Haziran 2016) yapılan LYS Fen Bilimleri sınavına giren adaylardan bazıları bir kaç soruda çelişki olduğunu sorularda hata olma olasılığının yüksek olduğunu dile getirmişti.
LYS Soruları ve Cevapları Ne Zaman Açıklanacak?

Lisans Yerleştirme Sınavları’nın bu hafta yapılan LYS 3, LYS5 ve LYS 2 oturumlarına ait sorular ve cevaplar ÖSYM tarafından bugün açıklanacak. Sınav soruları ve cevap anahtarları açıklandığında bildirim alabilmek için kamupersoneli.net’in android uygulamasını cep telefonunuza indirebilirsiniz.

 

LYS’ler hakkında görüşlerinizi ve sorularınızı forum.kamupersoneli.net adresinden bizlerle ve sınava giren diğer adaylarla paylaşabilirsiniz.