Sınavlar

LYS Sonuçları ÖSYM tarafından neden açıklanmadı AÇIKLIYORUZ

ÖSYM 2017 LYS sonuçlarını açıklamadı!

2017 LYS yerleştirme sonuçları sabah saatlerinde yapılan açıklamayla 17.00’da açıklanacağı duyurulmuştu. Tüm öğrenciler büyük bir merakla saat geldiğinde sonuc sayfasına gittiler. Ancak ÖSYM’de herhangi bir hareketlilik görülmedi. Sosyal medyada hızlı bir şekilde LYSonuclarıacıklansin etiketi bir anda TT olmayı başardı. Peki sonuçlar neden açıklanmadı ÖSYM bir açıklama yapacak mı yoksa ertelendi mi soruları peş peşe geldi. 

Teknik Aksaklık mı?

ÖSYM sonuçlarının açıklanmamasının tek sebebi teknik bir aksaklık sebebiyle olabilir. sonuc.osym.gov.tr ve osym.gov.tr girildiğinde yönlendirme.html gibi bir sayfayla karşılaşıldı. ÖSYM büyük bir sınavın sonucu açıklarken ana sayfasını direk sorgulama ekranına gönderir. Kamupersoneli olarak teknik bir arızadan dolayı sonuçların denilen saatte açıklanmadığını düşünüyoruz. Teknik sorun çözülür çözülmez direk osym.gov.tr adresinden sonuclar ekrana gelecek. 

Şu anda ÖSYM yetkilileri yukarda bahsettiğimiz konu üzerinde çalışıyor ve sınav sonuçları gün içerisinde aktif olacağını düşünüyoruz!