Sınavlar

LYS Yaklaştı ( LYS Öncesi Neler Yapılmalı? )


 Lisans Yerleştirme Sınavı yaklaşıyor. Öğrenciler hem stresli hem heyecanlı günler geçirirken ders çalışmakta zorlanıyorlar. Havaların ısınıp, baharın da gelmesiyle öğrenciler iyice zorlanmaya başladılar.

ÖSYM Sınav Takvimi’ne göre 01.04.2016 / 14.04.2016 tarihleri arasında başvuruları gerçekleşecek olan LYS, kademeli olarak gerçekleşecek. Sınav, yazılan tarihlerde şu bölümlerden oluşacak;

Lisans Yerleştirme Sınavı-1 (Matematik) 19.06.2016 
Lisans Yerleştirme Sınavı-2 (Fen Bilimleri)  25.06.2016 
Lisans Yerleştirme Sınavı-3 (Edebiyat-Coğrafya) 26.06.2016 
Lisans Yerleştirme Sınavı-4 (Sosyal Bilimler) 18.06.2016 
Lisans Yerleştirme Sınavı-5 (Yabancı Dil) 25.06.2016 


Sınav öncesi özellikle aile fertleri çok anlayışlı olmalıdır. Gereksiz ve abartı cesaret vermek öğrencinin streslenmesine neden olabilir.  Zaten sıkıntılı zamanlar geçiren öğrenciye ebeveynlerin‘’ kazanamazsan ……..’’ vb. olumsuz, tehditkar cümleler kurması çok sakıncalıdır. Sınava girecek öğrencinin de dikkat etmesi gereken konular vardır. Öncelikle sınav öncesi ve sınav sırasında panik olmaması gerektiğini bilip sakin adımlar atmalıdır. Panik beraberinde yanlış getirir.

Uzmanlardan Öğrencilere Sınav Öncesi Tavsiyeler

Öğrenci, doğru çalışma yöntemine odaklanmalı

Unutulmaması gereken en önemli kural şudur; etkin öğrenmenin gerçekleşmesi için bilgilerin kalıcı hafızaya geçmesi için “zaman” gereklidir. Kısa sürede beyne gereğinden fazla doldurulan bilgiler ezber olacaktır. Ezber bilgi ise hemen unutulur. Aynısı sorulmadığı sürece bu bilgilerle soru çözülemez. Konular arasında bütünlük önemlidir. Bilgiler birleştirildiği takdirde anlamlı hale gelir. Parça parça ve birbiri ile ilgisiz bilgiler çabuk unutulur.

Okulu Aksatmamalı

Sınav temposundan kopmamak adına okulunuza devam etmeye özen gösterin. Buradaki süreklilik, motivasyonunuzu yüksek tutmanızı sağlayacaktır. Ayrıca öğreneceğiniz her yeni bilgi bir adım daha öne geçmenizi sağlar. Son yazılıların da devam ettiğini unutmayın. Diploma notuna etki edecek bu yazılılardan ne kadar yüksek not alırsanız o kadar avantajınız artar.

Kendine zaman ayırmalı

Kısa sürede dinlenmeden, aralıksız yapılan çalışmalar unutmayı hızlandırır. Çalışma programları yapılırken mutlaka dinlenmeye de zaman ayrılması gerekmektedir. Sosyal aktivitelerinizi ertelemeyin ancak sınav programından kopmamak için bu zamanı fazla uzatmamaya çalışın

LYS’ ye bir hafta kala neler yapmalı? 

Sınavlara bir hafta kala kala hem vücudunuzu hem de zihninizi dinlendirecek, yapmaktan hoşlandığınız aktivitelerde bulunun. Ancak sınava bir gün kalana kadar çalışmayı bırakmayın. Tabii ki son günlerde yapacağınız çalışmalar, ağırlıklı olarak soru çözmek olsun.

Son gün artık deneme çözmeyi bırakarak daha rahat, huzurlu, keyif alabileceğiniz, kafanızı dağıtıp stresten uzaklaşacağınız şeylerle ilgilenmelisiniz. Sınava yönelik stres artıracak konuşmalardan uzak durmalısınız. Bedensel ve zihinsel yorgunluk yapacak düşünce ve eylemlerden de uzak durmalısınız. Uykunuzu alabilecek saatte uyuyun… Yani uykusuz, stresli ve yorgun sınava gitmeyin.  

Kamu haberleri, güncel, siyasi, kültür sanat, teknolojik, bilimsel ve daha birçok konudaki olaylardan haberdar olmak için her zaman ki gibi kamupersoneli.net sitesini takip edebilirsiniz. Dünya’yı avuçlara taşıyan telefonlarınıza, android uygulamamızı yüklemeniz takip etmekte fayda sağlayacaktır. 

Kamupersoneli.net | Ankara