Sınavlar

LYS 'ye Kaç Kişi Girdi ( LYS1 için Başvuru Sayısı Kaç? LYS'de Sınavı Geçersiz Sayılan Kaç Kişi Var)

 LYS1 için Kaç Aday Başvuru Yaptı?  

2016 LYS sonuçları açıklandı ve ÖSYM tarafından LYS ile ilgili sayısal bilgiler de sonuçlar ile birlikte aynı gün (18 Temmuz 2016)  açıklandı.

Buna göre paylaşılan sayısal bilgiler tablosunda LYS 1 için başvuruda bulunan aday sayısı da ortaya çıktı. Peki LYS 1 için kaç aday başvurdu ve bu başvuru işlemleri sonrasında kaç aday LYS 1 heyecanı yaşadı.

ÖSYM tarafından paylaşılan verilere göre LYS 1 için başvuruda bulunan aday sayısı 863 bin 180 ,  LYS 1 için başvuruda bulunan 863 bin 180 adaydan 833 bin 332’si sınava girdi ve sınava giren bu kesimden 91’inin sınavı geçersiz sayıldı. Yine ÖSYM tarafından paylaşılan verilere göre YGS sonrası herhangi bir LYS’ye katılmaya hak kazanan aday sayısı 1 milyon 600 bin 031 olarka açıklanmıştı. Sınavsız geçiş hakkına sahip olan 77 bin 863 kişi herhangi bir LYS için başvuru yaptı. 

LYS hakkında merak ettiklerinizi, sorularınızı, sınavlar esnasında ve sonrasında yaşadıklarınızı bizlerle ve sizin gibi aynı duyguları , aynı heyecanı yaşayan adaylarla paylaşmak için forum.kamupersoneli.net’e üye olmayı unutmayın.  Kamu Personeli uygulaması ile her türlü ÖSYM duyurusundan anında haberdar olma fırsatına erişebilirsiniz…

Kamupersoneli.net | Ankara