Sınavlar

MEB Ehliyet Direksiyon Sınavlarında Tablet Uygulaması Başlattı

MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Kemal Şamlıoğlu ehliyet direksiyon sınavlarında değerlendirmelerin tablet bilgisayarlarla yapılması hakkında bir açıklama yaptı. Şamlıoğlu yaptığı açıklamalarında Bakanlık tarafından sürücü adaylarına, teorik sınav sonrasında direksiyon uygulama sınavlarının düzenlendiğini ifade etti. 

2 MİLYON SÜRÜCÜ ADAYINA SINAV YAPILIYOR

Şamlıoğlu açıklamalarında her yıl 1.5 milyonu aşkın kursiyerin uygulama sınavlarına alındığını ifade etti. Konu ile ilgili olarak MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Kemal Şamlıoğlu açıklamalarının devamında “Uygulama sınavlarındaki başarısızlıklar da göz önünde bulundurulduğunda her yıl 2 milyonu aşkın sürücü adayına sınav yapılıyor.” ifadelerine yer verdi.

Şamlıoğlu Direksiyon uygulama sınavlarının diğer kağıt, kalem kullanılan yazılı sınavlardan farklı özelliklerinin bulunduğuna işaret ederek bu sınavlar hakkında değerlendirmelerde bulundu. MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Kemal Şamlıoğlu sınavların AB standartlarının üzerine çıkarak iyi bir noktaya geldiğini aktardı.

TABLET UYGULAMASININ STARTI VERİLDİ

Direksiyon uygulama sınavı değerlendirmelerinin daha önce her kursiyer için hazırlanan 3 evrak üzerinden yapıldığını ifade den Şamlıoğlu 2018 yılı itibari ile Ankara´da başlatılan pilot uygulama kapsamındaki değerlendirmelerin tablet bilgisayarlarla yapılmasının startını verdiklerini ifade etti.

BÜYÜK TASARRUF SAĞLANDI

Şamlıoğlu açıklamalarının devamında eski uygulamaya göre sınav sonuçlarının sınav yapıcılardan elektronik ortama aktarılma sürecinin uzun zaman aldığını hatırlattı ve bu yeni uygulama hakkında da çeşitli açıklamalarda bulundu. Şamlıoğlu açıklamalarında yeni uygulama ile 35 dakika süren sınavın sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığının elektronik sistem ağı MEBBİS´e, oradan da anlık olarak Polis Bilgi Sistemi olan PolNet´e aktarılacağını belirtti. Ayrıca Şamlıoğlu böylece büyük bir tasarruf yapılacağını bildirdi.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA