Sınavlar

MEB İşitme Engelliler İçin Sınav Sistemine Kolaylıklar Getiriyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü,  Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursiyerleri Sınavları’nda (MTSKS) işitme engelli adayların sınav soruları yüzünden yaşadıkları engelleri ortadan kaldırma maksadıyla soruların işaret diline çevrilmesi ve video çekimlerinin yapılması için çalışmalara başladı.  Bilindiği gibi işiteme engelli adayların bazı cümleleri anlayabilmeleri  için karşısındaki kişinin jest ve mimiklerinin bütünleşmesi gerekiyor.

İşitme Engelliler İçin Sınav Kılavuzu Yeniden Yazılıyor 

Bu yüzden Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursiyerleri Sınavlarına (MTSKS)  girecek olan işitme engelli adayların soruları anlayabilmeleri için yüzlerce sorunun işaret diliyle videolu çekimi yapıldı. Sorular işaret diline çevrildi Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursiyerleri Sınavlarına (MTSKS) girecek olan işitme engelli vatandaşların anlayacağı hale getirildi. e-Sınav uygulaması yazılımının işitme engellileri tanımlayacak niteliğe kavuşturulması işlemlerinin de tamamlandığı öğrenildi. 

Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursiyerleri Sınavları (MTSK) e-sınav uygulama kılavuzunun da işitme engelli adayların anlayacağı şekilde yeniden yazılması çalışmaları da devam ediyor.

17 Şehire e-Sınav Salonu Açılacak

Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursiyerleri Sınavlarında işitme engelli adayların sorunlarının kaldırılması için yapılan çalışmayla 2016 senesinde açılması planlanan 17 şehirdeki e-sınav salonları sayesinde işitme engelli vatandaşlar Ankara’ya gelmeden sınavlara bu şehirlerde de katılabilecekler.

Engellilerin Bir Engeli Daha Ortadan Kalkıyor

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacak bu uygulamalar sayesinde sınavlarda sorun yaşayan işitme engellilerin ilgili sınavlardaki sorunları bir nebze olsun ortadan kalkmış olacak.

Kamupersoneli.net