Sınavlar

MEB Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS) Tarihi Değişti

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından bu sene içerisinde yapılan açık öğretim lisesi, mesleki açık öğretim lisesi, açık orta okul hava muhalefeti ve güvenlik tedbirli sokağa çıkma uygulamalarından dolayı birinci ve ikinci dönem sınavlarına mazeret dolayısıyla giremeyen öğrencilerin bulunduğu saptandı.


Öğrencilerin Mağduriyetinin Giderilmesi İçin Ek Sınav Yapılacak

Söz konusu öğrencilerin mağduriyetlerinin giderilmesi için 25 Haziran 2016 ve 26 Haziran 2016 olarak belirlenen söz konusu okulun öğrencilerinin 3. dönem sınavları 11 Haziran 2016 ve 12 Haziran 2016 tarihine, açık öğretim okullarının birinci ve ikinci dönem sınavlarına mazeretlerinden dolayı giremeyen öğrenciler için de yapılacak ek sınavın tarihi 23-24 Temmuz olarak belirlendi. Söz konusu değişiklikler nedeniyle daha önce 28 Mayıs 2016 tarihinde yapılacağı bilinen Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS) 21 Mayıs 2016 tarihinde gerçekleşecek. 

Anadolu haber ajansı tarafından geçilen sınav haberi hakkında MEB resmi internet sitesinde herhangi bir duyuru henüz yapılmadı. 

MEB duyuruları, sınav haberleri ve gelişmeleri , Gündemden son dakika gelişmeleri takip etmek için kamupersoneli.net’in android uygulamasını cep telefonuna indirebilirsiniz. Kamupersoneli.net’in android uygulamasını google play üzerinden kolaylıkla indirebilirsiniz.

Kamu Personeli | Ankara