Sınavlar

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Açıköğretim Lisesi (AÖL) Sınav Sonuçları Bekleniyor

Lise öğrenimini dışarıdan bitirmeye çalışan kişiler Milli Eğitim Bakanlığı açıköğretim lisesine kayıt yaptırdılar. Bu kişiler MEB AÖL sınavına katıldılar ve sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını araştırıyorlar. Peki AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak ? AÖL sınavları hakkında tüm detayları ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz. 

SINAV HAFTA SONU İKİ OTURUM HALİNDE YAPILDI

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından AÖL sınavları 9 Aralık 2017 ile 10 Aralık 2017 tarihlerinde gerçekleştirildi. Söz konsu sınavlar hafta sonu iki gün ve dört oturum halinde düzenlendi. Milli Eğitim Bakanlığı AÖL sınavlarına yaklaşık olarak 1 buçuk milyon öğrenci katılım yaptı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulanan AÖL sınavları sabah 9.30 ve öğleden sonra 14.00 olmak üzere hafta sonu iki gün dört oturum haline gerçekleştirildi. MEB AÖL sınavlarında adaylara soruların yanıtlanması için 150 dakika süre tanındı. Sınavın hemen ardından Milli Eğitim Bakanlığı AÖL sınavına katılan adayların görüşlerini aldık ve bazı adaylar sınavın kolay olduğunu söylerken bazı adaylar ise sınavın zorluğundan yakındı.

AÖL SINAVI PUAN HESAPLAMA

Tüm bunların yanı sıra AÖL puan hesaplamanın nasıl yapıldığını da ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz. Buna göre bilindiği gibi AÖL ders geçme notu 45’ten 50 puana çıkarıldı. AÖL sınavlarında adaylara her dersten 20 soru sorulmaktadır. Her sorunun puan değeri ise 5’tir. Buna göre MEB 2016-2017 eğitim öğretim döneminde sınavdan geçme puanını 50 olarak belirledi. Öğrenci sınavda 20 sorudan en az 10 soruya “doğru” cevap verdiyse, sınavdan geçmiş oluyor.

SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK

Milli Eğitim Bakanlığı AÖL sınav sonuçları “aolweb.aol.meb.gov.tr/” web adresi üzerinden açıklanacaktır. Henüz açıklanmayan sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı hakkında yetkililerden bir açıklama yapılmadı. Adaylar sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı araştırıyorlar ancak sonuçların ne zaman açıklanacağı hakkında net bir bilgi bulunmuyor. Milli Eğitim Bakanlığı AÖL sınav sonuçları açıklandığında adayları sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA