Sınavlar

MTSAS – 3 Ehliyet Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Bilindiği gibi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2017 yılı üçüncü ehliyet sınavı MTSAS – 3 29 Temmuz 2017 tarihinde saat 14.00’da gerçekleştirildi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sınavda adaylara sorulan soruların yanıtları kısa sürede yayımlandı.

Sınav soru ve cevaplarının yayımlanması ile sınavları hakkında değerlendirmelerde bulunan adaylar sınavın üzerinden uzun bir sürenin geçmesinden dolayı sınav sonuçlarını beklemeye başladılar. 

SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Konu ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı 2017 yılı sınav takvimi ile adaylara müjdeli haber verildi. Sınav takviminde sonuçların bugün açıklanacağı ifade edildi. Sınav sonuçları açıklandığında adayları sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. 

SINAV DETAYLARI

Sınavdan 70 puan alan adaylar, “direksiyon sınavına” katılma hakkına sahip olmaktadır. Sınav tarihleri MEB tarafından, ehliyet kurslarına bildirilmektedir. Aday, kursla iletişime geçmelidir. MEB’in yaptığı direksiyon sınavları, ehliyet sınavından 3 hafta sonra gerçekleşmektedir.

Sınav sonucunu 70 puan ve üzeri olarak alan adayın ikinci sınavı ise direksiyon sınavı olacaktır. Birçok aday yazılı sınavdan başarılı olsa dahi direksiyon sınavında yapılan hatalardan dolayı başarısız oluyorlar. Bundan dolayı direksiyon sınavı önem taşıyor. Direksiyon sınavında adayın yayından direksiyon hocası, adayın arkasında ise Milli Eğitim Bakanlığı’nın yönlendirdiği hocalar bulunmaktadır.

Kamupersoneli.net – ANKARA