Sınavlar

ÖSYM'de Yeni Dönem Başlıyor! Sınav Yerleri Belirlemede QR Kod Hizmeti

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) yetkileri tarafından sınavlarda kolaylık sağlayacak döneme geçiş yapıldığı ifade edildi.

Bununla beraber yıl içerisinde düzenlenen sınavlarda yaşanan gecikmelerin önlenmesi amacıyla giriş belgelerinde sınav binalarının konum bilgilerinin yer aldığı Quick Response Code (QR kod) sistemi başlatıldığı ifade edildi.

ÖSYM yetkililerinden belirtilen detaylara göre adaylar, sınava giriş belgeleri üzerinde yerleştirilen QR kod sayesinde sınava girecekleri oturuma ait binanın konumunu kolaylıkla öğrenebileceklerine yer verildi.

Bu sayede sınava giriş belgelerinde bulunan ve sınava girilecek binanın konum bilgilerinin gömülü olduğu QR kod, adayların sınav yerlerini öğrenmelerine kolaylık sağlayacak.

Bu sistemin kullanılabilmesi için QR kod okuyucu programlarından herhangi birinin yüklü bulunması gerekecek ve adaylar cep telefonunun kamerasından, sınav giriş belgesi çıktısı üzerindeki kod parçacığını okutmak ve okuyucu yazılımın ilgili linki açmasına izin vermek yeterli olacak.

Kamupersoneli.net I ANKARA