Sınavlar

ÖSYM'den LYS'ye Girecek Engelli Adaylara Uyarı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 17- 18 Haziran 2017 tarihlerinde yapılacak olan LYS’ye girecek engelli adaylara, daha sonra mağduriyet yaşanmaması için bazı uyarılarda bulundu.

Engel ve sağlık sorunu olan adayların kullandıkları araç, gereç ve cihazlarla sınav binalarına alınmadıklarına dair medyada çıkan haberlerin ardından ÖSYM’den konuya ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

ÖSYM’den yapılan açıklamada: “Bu çerçevede, adayların engel veya sağlık durumları göz önünde bulundurularak raporlanan ihtiyaca göre okuyucu veya işaretleyici desteği verilmekte, sınav güvenliği nedeniyle normal salonlarda yanlarında bulundurmalarına izin verilmeyen ilaç, araç, gereç ve cihazları kullanma durumunda olan adayların, ÖSYM tarafından hazırlanan ve ihtiyaca göre her türlü kablolu-kablosuz iletişimi kesilmiş olduğu binalarda tahsis edilen çoklu veya tekli salonlarda sınava girmeleri sağlanmaktadır.” ifadeleri yer aldı.

Bu nedenle adayların, kullanmaları gereken araç gereçlerle ilgili bilgi ve belgeleri, ÖSYM’ye teslime etmeleri gerekiyor. Bu konuda yapılan açıklama ise şöyle: “Bu süre, sınavın yapılacağı hafta sonundan önceki çarşamba günü mesai bitiminde sona ermektedir. Engel durumu veya sağlık sorununun bu süreden sonra meydana gelmesi halinde, bu durumu belgeleyen adayların da kendi koşullarına uygun yerlerde sınava alınmaları sağlanmaktadır. 17-18 Haziran 2017 tarihlerinde sınava girecek adaylar için raporlarını ÖSYM’ye bildirme süresi bugün mesai bitiminde sona ermektedir.”

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA