Sınavlar

ÖSYM'den Yeni Düzenleme: Sınavlarda Anahtar ve Otobüs Kartına İzin Verilecek

ÖSYM, sınava girerken adayların yanında taşıyabilecekleri eşyalar konusunda bazı değişiklikler yaptı. ÖSYM, yeni başkan Prof. Dr. Mahmut Özer’in gelmesi ile birlikte kurumun işleyişi ve kamuoyundaki algısını olumlu yönde etkileyecek bazı önemli düzenlemeler için çalışmalara başladı.

ÖSYM, yapılacak olan yeni düzenleme için ÖSYM Yönetim Kurulunda görev yapmış ve ölçme ve değerlendirme süreçleri ile deneyimi bulunan öğretim üyelerinin katkılarını almak üzere bir çalışma grubu oluşturdu. 

Yeni Düzenlemeler Yapılıyor

Bu kapsamda, ölçme ve değerlendirme süreçlerinin iyileştirilmesi ve geliştirilmesi, dünyadaki iyi uygulamaların adaptasyonu ile ilgili öneriler geliştirmek için çalışmalar başlattı. Öncelikle, mevcut sınav süreçlerinin iyileştirilmesi ve geliştirilmesi ile sorun alanlarına yeni çözümler üretmek konusunda çalışmalar yapılıyor.

Kıyaslamalı Rapor Hazırlanacak

Milliyet Gazetesi’nden Ayşegül Kahvecioğlu’nun haberine göre ÖSYM ayrıca, yeni dönemde yaptığı tüm sınavlarla ilgili önemli bir istatistiki çalışma yapmak için de hazırlık yapıyor. Bu kapsamda yapılan çalışmalar ise yapılan sınavlarla ilgili analizler yayımlanacak. ÖSYM, hem sınavlarla hem de adaylarla ilgili istatistiki verileri önceki yıllarla kıyaslamalı olarak rapor hazırlayacak. Bu kapsamda hazırlanan raporlar daha sonra yayımlanacak. 

Aynı zamanda ÖSYM, Türkiye’nin uluslararası düzeyde geçerli sayılacak TOEFL, IELTS gibi bir dil sınavı yapması için de çalışmalara başladı.

Otobüs Kartı ve Anahtara İzin

2018 yılı için başlatılan önemli bir çalışma da, kurumun yaptığı tüm sınavlarda uyguladığı bazı katı kurallarda esnemeye gidilmesi oldu. Yapılan yeni çalışmalar arasında, bugüne kadar sınava girerken adayların yanında getirdiği su şişesi dışındaki hiçbir eşyayı sınav binalarına alınmıyordu. 

Bu kapsamda yapılan yeni çalışmalar ile ÖSYM, yeni dönemde aday için hayati öneme sahip ev anahtarı, otobüs kartı gibi eşyaları yanına almasına izin verecek.

Çalışma Grubu

ÖSYM Yönetim Kurulu’nda görev yapmış ve ölçme ve değerlendirme süreçleri ile deneyimi bulunan öğretim üyelerinin katkılarını almak üzere oluşturulan çalışma grubunda;  İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, Atılım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ, Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Bayram Çetin, Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selahattin Gelbal, ODTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Eryılmaz, Hacettepe Üniversitesi emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Petek Aşkar, Kırıkkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sıtkı Yıldız bulunuyor.

Kamupersoneli.net – ANKARA