Sınavlar

ÖSYM YGS Başvurularında Son Günler ( Başvuru Ücretleri Ne Kadar ve Hangi Bankalara Yatırılacak?)

2017 YGS başvuruları Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından alınmaya devam ediyor. Ancak 2017 YGS başvuruları için süreç daralıyor. Söz konusu başvurular 4 Ocak 2017 tarihinde başlamıştı.

Ayrıca ÖSYM tarafından devrim gibi bir uygulama hayata sokuldu. Gerçekleştirilen uygulamada LYS’de açık uçlu cevabı olan soruların sorulacağı yönünde idi. ÖSYM Başkanı Ömer Demir konu ile alakalı bir açıklama yaparak soru cevaplarının 1 kelimeden oluşacağını ifade etmişti. ÖSYM’nin resmi web adresi üzerinden açık uçlu soru örnekleri yayınlandı.

ÖSYM’den YGS ve LYS Hakkında Yeni Düzenleme 

YGS ve LYS için ÖSYM Başkanlığı tarafından yeni bir karar alındı. ÖSYM sınavlarında, başlama saatinden sonra sınav salonuna alınan adayların, diğerlerinin dikkatini dağıtacak şekilde gürültü yapması, sınav kurallarının iş ve işlem takip formunun okunmasından sonra salona geldikleri için yasaklı eşya ve diğer kurallar ile ilgili son hatırlatmaları duymaması ve salonda düzenin bozulmasına yol açmaları sebebiyle, sınav binalarına giriş saatleri yeniden düzenlendi.

Yapılan değişiklikler kapsamında adayların sınav binasına alınma işleminin başlama saatinden 15 dakika önce sonlandırılmasına karar verildi. Adaylar, YGS’de ve LYS’nin sabah oturumlarında sınav binalarına en son saat 09.45’te giriş yapabilecek.

LYS’nin öğleden sonraki oturumlarında ise adaylar en geç saat 14.15’te sınav binalarına alınacak. Bu saatlerden sonra gelen adaylar sınav binalarına alınmayacak.

YGS Başvuruları Ne Zaman Sona Erecek?

Bilindiği üzere YGS başvuruları 4 Ocak 2017 tarihinde başlamıştı. Ayrıca Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) başvuruları 18 Ocak 2017 tarihinde sona erecek. 

YGS Başvuru Ücretleri Hangi Bankalara Yatırılacak?

YGS başvuru ücretleri ÖSYM tarafından alınan kararla 60 TL olarak belirlendi. Başvuru ücretleri hakkında bilgilendirmeler şöyle;