Sınavlar

TEOG YEP Puanları Açıklandı mı? MEB TEOG Takvimi

TEOG YEP Puanları Açıklandı mı? TEOG Takvimi 
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından daha önce paylaşılan 2015-2016 Yılı Ortaöğretim Kurumları Tercih ve Yerleştirme Takvimine göre 8’inci Sınıf Yerleştirmeye Esas Puanların (YEP) İlanının tarihi 29 Haziran 2016 olarak belirlenmiştir. İlgili ilan henüz yapılmadı. YEP Puan ilanı yapıldığında bildirim alabilmek için kamupersoneli.net’in android uygulamasını cep telefonunuza indirebilirsiniz.

Özel Okul Kayıt İşlemleri

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi Kapsamında Yapılan Merkezi Sistem Ortak Sınavlarının Tamamını veya Bir Kısmını Kullanan Özel Okulların Kayıt İşlemleri 30 Haziran ile 14 Temmuz 2016 tarihleri arasında gerçekleşecek. Güzel Sanatlar Lisesi ve Spor Liselerine Öğrenci Kayıtlarının Tamamlanması işlemleri 22 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşecek.

Yerleştirme Tercihlerinin Alınması

Yerleştirme için tercihlerin alınması işlemleri 15-25 temmuz 2016 tarihleri arasında yapılacak.

Yerleştirme Sonuçlarının Açıklanması

Yerleştirme sonuçlarının açıklanması ve boş kontenjanların ilanı için belirlenen tarih ise 8 Ağustos 2016 olarak bildirilmişti. 
 

YEP Puanları Açıklandı Mı?

TEOG YEP Puanları henüz açıklanmadı. Puanlar açıklandığında siz değerli ziyaretçilerimizi cep telefonu vasıtasıyla bilgilendireceğiz.
 

Nakil Başvuruları ve Sonuç İlan Tarihleri

MEB Yerleştirme Takvimine göre ; 1. Nakil başvuruları 9 ile 15 ağustos tarihleri arasında alınacak. 1. Nakil Tervcih Başvuruları için sonuç açıklaması için belirlenen tarih 19 Ağustos, 19 ile 23 Ağustos 2016 tarihleri arasında 2.nakil tercih başvuruları alınacak. Sonuçlar 26 Ağustos 2016 tarihinde açıklanacak. 3. Nakil tercih başvuruları 26-31 Ağustos tarihleri arasında alınacak , sonuçları 5 eylül’de açıklanacak. 5 ile 8 eylül 2016 tarihleri arasında İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonlarınca İl/İlçe Sınırları İçerisinde Nakil Tercih Başvuruların Alınması işlemleri yapılacak, 9 Eylül’de sonuçlar ilan edilecek.
 

YERLEŞTİRME ESASLARI

a) Yerleştirme yapılacak okul kontenjan listeleri http://www.meb.gov.tr adresinde yayımlanacaktır.

b) Ortaöğretime yerleştirmeye esas puanların eşit olması hâlinde, AOSP, eşitliğin devam etmesi hâlinde sırasıyla 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki YBP üstünlüğü, eşitliğin devam etmesi hâlinde tercih önceliği, yine eşitliğin devam etmesi hâlinde okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı, bunların da eşit olması hâlinde ise öğrencinin doğum tarihine göre yaşça küçük olanların önceliği dikkate alınarak yerleştirme yapılacaktır.
 

c) 28 Nisan 2016 tarihinden önce alınmış “Özürlü/Engelli Sağlık Kurulu Raporu” ve “İl/İlçe Özel Eğitim Hizmetleri Kurulu Kararı” bulunmayan öğrenciler için ortaöğretim kurumlarına yerleştirme ve nakil işlemlerinde özel eğitim ihtiyacı olan öğrenci kapsamında işlem yapılmayacaktır.

ç) Mecburi ilköğretim programını tamamlayan ve tercih yapan/yapmayan özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerden; “İl/İlçe Özel Eğitim Hizmetleri Kurulu Kararı” ile kaynaştırma yoluyla eğitim alacak öğrencilerin geçiş ve nakillerine ilişkin iş ve işlemler engel durumu ve özellikleri ile ikamet adresleri dikkate alınarak anadolu liseleri, anadolu imam hatip liseleri,mesleki ve teknik anadolu liseleri, çok programlı anadolu liseleri ile mesleki ve teknik eğitim merkezlerine her bir şubede iki öğrenciyi geçmeyecek şekilde il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonu kararı ile sağlanacaktır.

d) Mecburi ilköğretim programını tamamlayan ve tercih yapan/yapmayan özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerden, “İl/İlçe Özel Eğitim Hizmetleri Kurulu Kararı” doğrultusunda kaynaştırma yoluyla eğitime devam edemeyeceklerin ortaöğretim kademesindeki gündüzlü özel eğitim okullarına/ kurumlarına yerleştirmesi/nakilleri ile ilgili iş ve işlemler il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonları iş birliği ile il/ilçe özel eğitim hizmetleri kurulunca yapılacaktır. Ortaöğretim kademesindeki yatılı özel eğitim okullarına/ kurumlarına yerleştirme ile ilgili iş ve işlemler ise Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünce yapılacaktır.