Sınavlar

TEOG Yerleştirme Sonuçları açıklandı 2017 MEB sınav sonucu öğren

TEOG Yerleştirme sonuçları açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitimden ortaöğretime Geçiş sınavı kapsamında TEOG liselere yerleştirme sonuçları açıklandı. Sınav sonuçlarına meb.gov.tr adresinden öğrenebileceksiniz.

Milli Eğitim bakanlığı tarafından açıklanacak sonuçlar öğrencilerin geleceğini belirleyecek. Hangi okulda eğitimine devam edeceği bu sonuçlar sonrasında öğrenebilecek. Sınavın ne zaman açıklanacağı merak edilirken ilk olarak 11 Ağustos tarihinde açıklanacağı iddia edilmişti. Ancak MEB süreyi öne alarak öğrencilere büyük bir sürpriz yaptı ve sınav sonuçlarını 19.00’da açıkladı. 

Ek Yerleştirme ne zaman?

TEOG sınav sonuçları sonrası öğrenciler ek yerleştirme şansını da değerlendirebilecek. TEOG boş kontenjanlar 11 Ağustos 2017 tarihinde ilan edilecek. Boş kontenjanların ilanı sonrası öğrenciler tekrardan tercih yapabilecek. 14-18 Ağustos tercihleri sonrası 21 Ağustos’ta 1. nakil sonuçları ilan edilerek 2. ve 3. nakil işlemlerine geçilecek. 18 Eylül 2017’de okullar açılarak eğitim ve öğretim başlayacak.