Sınavlar

TÖMER TIPDİL Sınavı Başvuruları Ne Zaman Başlayacak ?

Ankara Üniversitesi TÖMER TIPDİL sınavı 11 Mart 2017’de İngilizce, Almanca, Fransızca dillerinden Ankara ve İstanbul’da yapılacak. Adaylar bir dönemde sadece 1 dilden sınava girebilecekler. 

11 Mart 2017’de yapılacak sınava başvurular, 30 Ocak- 10 Şubat 2017 tarihleri arasında yapılacak. Sınava başvuru ücreti olan 95 TL, başvuru süreleri içerisinde internet üzerinden kredi kartıyla yapılacak.

Sınav Saat Kaçta Başlayacak? Kaç Dakika Sürecek?

11 Mart 2017’de yapılacak olan TÖMER TIPDİL sınavı 10.00’da başlayacak, 150 dakika sürecek ve 12.30’da sona erecek. 

TÖMER TIPDİL Sınavına Kimler Girebilir?

Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Sınavı (DUS)’na girmeye hak kazanmış veya hak kazanacak olan tüm adaylar TÖMER TIPDİL Sınavına başvuru yapabilirler. TÖMER TIPDİL Sınavı sadece TUS ve DUS için gerekli olan yabancı dil yeterliğini ölçmek için uygulanmaktadır.

TÖMER TIPDİL Sınavına Başarılı Olmak İçin Kaç Puan Almak Gerekiyor?

“Tıpta ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Yönetmeliği” uyarınca, mesleki bilgi sınavlarının sonucuna göre yerleştirme işleminin yapılabilmesinde yabancı dil koşulunun sağlanması için TÖMER TIPDİL Sınavından 100 üzerinden en az 50 puan alınması gerekir.

Yabancı dil sınav sonuçları sınav tarihinden itibaren beş yıl süre ile geçerlidir. Beş yıllık sürenin sona erdiği tarihin hesabında mesleki bilgi sınavına başvuru tarihi dikkate alınır.