Sınavlar

TÖMER TIPDİL Sınavına Başvurular Ne Zaman Başlayacak?

TÖMER TIPDİL sınavı İngilizce, Almanca, Fransızca dillerinden Ankara ve İstanbul illerinde  yapılacak. Söz konusu sınavlarda adaylar bir dönemde sadece 1 dilden sınava girebileceklerdir.

Sınav Detayları 

TÖMER TIPDİL sınavı 11 Mart 2017 tarihinde gerçekleştirilecek. Sınava başvurular 30 Ocak 2017 ile 10 Şubat 2017 tarihleri arasında yapılacak ve başvuru ücreti olarak 95 TL yatırılacak. Sınav başvurusu için yatırılacak olan 95 TL, internet üzerinden kredi kartı ile ödenecek. Söz konusu sınav saat 10.00’da başlayacak 150 dakika sürecek ve 12.30’da sona erecek. 

TÖMER TIPDİL Sınavına Kimler Girebilir?

Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Sınavına (DUS) girmeye hak kazanmış veya hak kazanacak olan tüm adaylar TÖMER TIPDİL sınavına başvuru yapabilirler. TÖMER TIPDİL sınavı sadece TUS ve DUS için gerekli olan yabancı dil yeterliğini ölçmek için uygulanmaktadır.

Sınav Hangi Kurum Tarafından Uygulanacak? 

Ankara Üniversitesi Türkçe ve Yabancı Dil Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) adına Ankara Üniversitesi Sınav Yönetim Merkezi (ASYM) tarafından uygulanacak.

TÖMER TIPDİL Sınavına Başarılı Olmak İçin Kaç Puan Almak Gerekiyor?

“Tıpta ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Yönetmeliği” uyarınca, mesleki bilgi sınavlarının sonucuna göre yerleştirme işleminin yapılabilmesinde yabancı dil koşulunun sağlanması için TÖMER TIPDİL Sınavından 100 üzerinden en az 50 puan alınması gerekir.
Yabancı dil sınav sonuçları sınav tarihinden itibaren beş yıl süre ile geçerlidir. Beş yıllık sürenin sona erdiği tarihin hesabında mesleki bilgi sınavına başvuru tarihi dikkate alınır.