Sınavlar

Üçüncü YÖKDİL Sınav Sonuçları İçin Heyecanlı Bekleyiş Sürüyor

5 Kasım 2017 üçüncü YÖKDİL sınavı gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen sınava katılan binlerce aday sınav sonuçlarının açıklanması için heyecanla bekliyor.

Üçüncü YÖKDİL sınavı 5 Kasım 2017 tarihinde tek oturum halinde gerçekleştirildi. Söz konusu sınav Türkiye genelinde 30 ilde ve 35 sınav merkezinde gerçekleştirildi. Söz konusu sınav saat 9.30’da başladı ve 180 dakika sürdü.

YÖKDİL SINAVI GERÇEKLEŞTİRİLEN DİLLER

Söz konusu sınava adaylar “yokdil.yok.gov.tr” web adresi üzerinden 26 Eylül 2017 ile 6 Ekim 2017 tarihleri arasında başvurularını gerçekleştirdiler. YÖKDİL sınavı Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında; İngilizce, Arapça, Almanca ve Fransızca dillerinde yapıldı. YÖKDİL sınavına yükseköğretim kurumlarında lisansüstü eğitim ve doçentlik sınavına başvurmak isteyen adaylar ile üniversitelerce akademik yükseltmelerde kendilerinden akademik dil yeterliliği puanı istenen adaylar katıldı.

YÖKDİL SINAVI NEDİR?

YÖKDİL sınavı hakkında YÖK’ten bazı bilgiler paylaşıldı. Paylaşılan bilgilerde “ÖKDİL Sınavı, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı koordinasyonunda Anadolu Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi işbirliği ile düzenlenmektedir. YÖKDİL sınav soruları Ankara Üniversitesi tarafından hazırlanmakta, sınav organizasyonu ise Anadolu Üniversitesi tarafından gerçekleştirilmektedir.” ifadelerine yer verildi.

ADAYLARA 80 SORU SORULDU

YÖKDİL sınavı, YÖK, Anadolu Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi iş birliği ile gerçekleştirildi. Sınavda adaylara 5 şıklı 80 soru soruldu. Peki YÖKDİL sınavında baraj puan ne kadardır? YÖKDİL sınavında YDS’de olduğu gibi doktora başvuru sürecinden en az 55, doçentlik başvuru sürecinde en az 65 puan alınması gerekmektedir.

SINAV SONUÇLARI BEKLENİYOR

YÖKDİL sınavının tamamlanmasının üzerinden iki hafta geçti ancak sonuçlar açıklanmadı. Sınava katılan adaylar sınav sonuçlarını heyecanlı bir şekilde bilgisayarları ve mobil cihazları başında bekliyorlar. Ancak sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı hakkında henüz net bir açıklama yok. Sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı hakkında bir açıklama yapıldığında veya sonuçlar açıklandığında adayları sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. 

KAMUPERSONELİ.NET | ANKARA