Sınavlar

Yargıtay Başkanlığı Personel Alımı Uygulama Sınavlarında Son Durum (Zabıt Katibi, Şoför, Hizmetli)

 Yargıtay Başkanlığı tarafından 18 Kasım 2016 tarihinde ilanı verilen ve başvuruları 21-25 Kasım 2016 tarihleri arasında alınan 60 zabıt katibi, 15 hizmetli ve 20 şoför alımı için başvuru sonuçları bilindiği gibi 7 Aralık 2016 tarihinde açıklanmıştı.

Uygulama Sınavlarında Son Durum

Açıklanan sonuçlara göre personel alımı için en son olarak 12-13-14-15-16 Aralık tarihlerinde uygulama sınavı olarak Zabıt Katibi alımında Klavye Sınavı Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Balgat binasında yapıldı. Şoför alımı için Direksiyon uygulama sınavı 24-25 Aralık 2016 tarihinde Polis Akademisi Kampüsü İleri ve Güvenli Sürüş Teknikleri Eğitim Pisti Gölbaşı Ankara adresinde yapılacaktır. 15 Hizmetli alımı için ise mülakat sınavı Yargıtay Başkanlığı Ana Bina Atatürk Bulvarı No:100 Bakanlıklar/Ankara adresinde yapılmıştır.

Sonuçlar Ne Zaman Açıklanacak?

60 zabıt katibi, 15 hizmetli ve 20 şoför için uygulama sınavlarında son olarak 24-25 Aralık tarihlerinde Direksiyon uygulama sınavı yapılacağı için , sonuçların en erken 5-15 Ocak 2017 tarihleri arasında açıklanacağını söyleyebiliriz.

* Adayların mülakat sınavında başarılı sayılabilmesi için, mülakat heyetinin verdiği puan ortalamasının en az 50 olması gerekmektedir.

* Zabıt Katibi alımında :Adayların aldıkları KPSS puanının % 35’i, Uygulama sınavı puanının % 35’i ile mülakat sınavı puanının % 30’u esas alınarak, yapılacak hesaplama sonucu nihai başarı durumu belirlenecektir.
* Hizmetli Alımında : Adayların aldıkları KPSS puanının % 50’si ile mülakat sınavı puanının % 50’si esas alınarak, yapılacak hesaplama sonucu nihai başarı durumu belirlenecektir.
* Şoför Alımında :  Adayların aldıkları KPSS puanının % 35’i, Uygulama sınavı puanının % 35’i ile mülakat sınavı puanının % 30’u esas alınarak, yapılacak hesaplama sonucu nihai başarı durumu belirlenecektir.
* Sonuçlar www.yargitay.gov.tr internet adresinden duyurulacaktır
* Aranılan şartları taşımadığı veya gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilen adayların atamaları yapılmayacak olup, bu hususların sonradan tespiti halinde, yapılan atama işlemleri iptal edilerek ilgililer hakkında genel hükümlere göre işlem yapılacaktır

Kamupersoneli.net