Sınavlar

YGS İptal Edilecek Mi?

Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) soruları uzmanlar tarafından incelenip değerlendirilmiş ve bir çok soruda hatalar olduğu iddia ediliyordu, YGS iptal ediliyor mu? YGS iptal edilecek mi? gibi soruların cevabı sınava giren tüm öğrenciler ve veliler tarafından merak ediliyor.

YGS iptali dedikodularının ayyuka çıkması sonrasında ÖSYM resmi twitter hesabından yapılan açıklama veliler ve öğrencilerin yüreğine su serpecek cinsten zira ÖSYM hatalı olduğu iddia edilen sorular hakkında “müsterih olun” çağrrısında bulundu.

YGS 2016 sorularının ve cevap anahtarının ÖSYM resmi internet sitesinde yayımlanmasından hemen sonra soruları değerlendirmeye alan bazı uzmanlar sınavdaki sorularda çelişki bulunduğu ve bazı sorularda ciddi hataların mevcut olduğunu savunmuştu. Sorular içerisinde coğrafya testi içerisinde 21. soruda çelişki bulunduğu ve Türkçe 28. soru, fizik testinin 9. sorusu ve 7. sorusunun ise hatalı olduğu iddia edilmişti.

ÖSYM konu hakkında resmi twitter hesabında bir açıklamada bulundu itirazların derhal incelemeye alındığını ve YGS sonuçlarını itirazların değerlendirilmesine eş zamanlı halde yapılacak ve sınav sonuçları net bir şekilde belirlenen 25 Mart 2016 tarihinde açıklanacak denildi.

İşte Twitter’daki açıklama;
“Değerli adaylar, ÖSYM her sınav sonrasında olduğu gibi yaptığı teknik analizler veya sorulara ilişkin itirazları bağımsız bilim heyetleri/kurulları marifetiyle titizlikle incelemektedir. Sınav sonuçlarının açıklanmasından önce soru itirazı incelemeleri tamamlanacak olup inceleme sonuçları, YGS sınav sonuçlarının açıklanması ile eş zamanlı olarak internet sayfamızdan adaylara duyurulacaktır. Tüm adaylarımız bu konuda müsterih olsun. 2016 YGS sonuçları 25 Mart 2016 tarihinde açıklanacaktır”. 

Kamupersoneli.net olarak olay hakkında tüm haberleri ve duyuruları sitemizde yayımlamaya devam edeceğiz.

Kamupersoneli.net