Sınavlar

YGS Kimya Testi Soruları Cevapları ve Yorumları (Kolay Mıydı, Zor Muydu?)

Üniversiteye girişteki sınavların ilk ayağı olan Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) sona erdi. Söz konusu sınava başvurular 1 Ocak 2017 ile 18 Ocak 2017 tarihlerinde alındı. Sınav sonuçları ise Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 28 Mayıs 2017 tarihinde açıklanacak.

Adaylar başvuru ücreti olarak 60 TL ödediler. ÖSYM tarafından uygulanan YGS saat 10.00’da başladı. Adaylar sınav sonuçlarına göre en az bir puan türünde 150 puanı geçmeleri gerekiyor. YGS puanı 150 puanın altında olan adayların yerleştirme puanları hesaplanmayacaktır. YGS’de 150 – 179 arası puan alan adaylar, sadece ön lisans programlarını tercih edebileceklerdir. Ayrıca 180 puanın üstünde alan adaylar da LYS’ye girmeye hak kazanacaklardır.

SINAV YORUMLARI

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından uygulanan Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı Türkçe testi soruları size göre kolay mıydı, zor muydu? YGS Türkçe testinde hatalı olduğunu düşündüğünüz soru var mıydı? Sınav salonunda şikayetçi olduğunuz bir sorunla karşılaştınız mı? 

Sizlerde sınav hakkında görüşlerinizi ifade etmek isterseniz sayfanın alt kısmından yorum yapabilirsiniz.  

– 2017 YGS Soruları Cevapları ve Yorumları İçin Tıklayınız. 

ANLIK HABERDAR OLUN

YGS soru ve cevapları açıklandığında veya sınav sonuçları açıklandığında anlık olarak haberdar olmak istiyorsanız KAMU PERSONELİ Android veya İOS mobil uygulamamızı indirebilirsiniz. 

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. YGS kimya haddinden fazla kolaydı

  2. Galiba kimyaya aşık oldum. Ya kimya bu kadar da mi guzel olur?

  3. Kimya 23. Soru hatalı 1.2.3 de olabilir cunku K2SO4 elektron alışveriş i